Fototriss - mina små juldetaljer 2008

Ha, juldetaljer! Knappt det är någon jul här hemma... har inte hunnit. Har verkligen (egentligen) inte velat! Det gråa vädret har gjort mig obstinat, ingen julkänsla ute, varför tvinga fram något hemma? Fast just nu är min negativa inställning en helt annan... Sitter här framför datorn med makalös huvudvärk och ont i ryggen. Ryggvärken kan bero på att jag verkar ha legat väldigt stilla på höger sida sedan jag var uppe och kastade vatten vid fyratiden. Hoppas det blir bättre, för just nu känns jag helt oförmögen att fara och handla en del julmat, som tanken var igår. Kanske får vi upp lite julpynt tills julafton? :-) Vi får se hur det blir. Detta år 2008 har julen väldigt lite makt i mitt hem. Har en del mattillverkning som det viktigaste denna jul, för den goda julmaten vill jag inte vara utan! Men julgran kommer inte att köpas, julpynt mm ligger mest kvar i några lådor (utom ett Toypaket, hi, hi). Vem vet, julkänslan kanske kommer hit också detta år...

Nu har det gått ett par timmar (sedan det ovan skrevs). Huvudvärk och ryggvärk är kvar, men lite julpysslande har gjorts och foton har tagits... nu finns de i datorn och snart i trissen...

Säkert kommer det fram fler lämpliga juldetaljer, men mitt triss bidrag får bli detta!



Glad över att min sambo har pysslat under åren, här syns korsstygnen i en av julbonaderna tydligt, en juldetalj som går att finna på fler väggar i lägenheten :-)



Djupdykning ner i den nu krisptorra mossan kring adventljusstaken. Sådan mossa är utmärkt byggmaterial till träd när man bygger ett landskap i en modelljärnväg... tror den är flamsäker eller vad det heter när den inte ska börja brinna, men undrar lite med tanke på att den är torr som fnöske..?!


Del av julgardinen och del av julgirlanger får avsluta dessa juldetaljer i mitt hem.
Tror jag snart ska koncentrera mig på matlagning under dagen, fjärde advent, dan före dan före dan före dopparedan!

Började lite tvär denna fototriss. Nu lyser solen där ute och jag vill ut. Ta en söndagspromenad och suga i mig solljuset innan jag ställer mig framför spisen :-)

Börjar nog fara runt bland de olika tolkningarna på denna triss när solen krupit ner bakom horisonten.

Det kanske du vill börja göra direkt? Vill se bättre, juligare detaljer?

Då kan du klicka här, Fototriss, så kommer du till de inlämnade bidragen.
(Det verkar som jag hamnar in i listan runt nummer 40, inte alls lika snabb som jag ser vännen Bosse varit...)

Önskar alla fototrissare en riktigt God Jul!
Erik

Kommentarer:

1 marie roxbro:

Gillar den första bilden...här hemma finns ingen som kan göra såna fina saker....god jul

2 Carina:

Härligt med lite av det gamla stuket, gillar din mossa

3 Irrhönan:

Broderiet visar verkligen detaljer...

God jul!

4 Erika:

Första bilden är verkligen fin man ser korsstygnen tydligt. Undra om det är speciellt många som sitter och brodera i dessa tider. Förr satt nästan alla med sådant handarbeten, utom jag. :) Har liksom inte legat för mig. Andra bilden har du fotograferat bra,först undrade jag var det var för något. Men när ögonen fick ett reellt sikte såg jag.



Alla trissfoto och tisdagstema och allt var det heter, växer också upp som svampar här på internet.Har varit med i tisdagstemat så länge nu, att det inte känns speciellt roligt längre. Förmodligen kommer jag att avsluta det ganska så snart. När fantasin tryter, är det dags att lägga ner sådant projekt.



En trevlig 4:de Advent önskaa härmed!

5 akson:

Den första bilden gillar jag skarpt. Även här finns det några väggbonader som är broderade. Jag är skaparen av dem. Det är trevligt och rogivande att sitt ner och brodera, att vara djupt koncentrerad på varenda stygn.



Trevlig helg!

6 Pysen73:

Fler än jag som är insöad på korsstygn ser jag.. ;o) Min mossa är fortfarande mjuk, jag fick den från Sverige för flera år sedan.. Undrar vad dem har behandlat den med... ?? Det är ju så klart praktiskt.. ljusstaken är fix och färdig direkt ur julpyntslådan varje år... ;o) Bara att sätta fram...

7 Pialotta:

Åh, korsstygn.. det fanns en tid, då jag oxså pysslade med att brodera.. visst är det fint att ha det gamla i sina gömmor:-) Ha de gott o GOD JUL/Pialotta

8 lilalili:

Jag tycker om din första bild extra mycket!

En riktigt Kul Jul önskar jag dig!

Kramis

9 Syster Eva:

Röstar helt klart på bild nr 1. Gammalt e bäst ;)



Trevlig 1:a advent!

10 Kerstin:

Vad kul med en sambo som gör så fina broderier. :) Men min favorit idag blir mittenbilden.

Ha en riktigt fin jul.

11 Ingalill_S:

Vilket vackert broderi :)

12 veronica-ifokus:

Härlig detaljbild på ljustken, like!!

=)

13 Inger Maryissa:

Här är det heller inte så mycket jul hemma.

Men så är jag själv, och känner inte för att göra så mycket.

Annat var det förr...

Men det går bra i alla fall.



Jo, det gråa vädret har inte varit roligt och påvekat en mycket.

Men hoppas att du märkte att solen har skinit idag från en klarblå himmel.

Åtminstone här i denna del av Stockholm.



Men vad trist att du fått huvudvärk och även ont i ryggen.

Själv har jag också haft huvudvärk de sista dagarna. Vet inte riktigt varför.



Fina saker du visar här.

Korsstygns bonaden din sambo har gjort är jätte-fin

Och fotot med julgirlangerna har så mysiga färger, som jag skrev i en annan kommentar i ett förgående inlägg där du visade foto på den.

Det var så snyggt.



Ha en så bra fortsatt dag som möjligt trots aj,aj i huvudet och i ryggen,



14 Bokmalen:

Gillar korsstygnen!! Å visst fick du till en julig triss!! Julkänslan försvann för mig när jag fick ischiasvärk som gör att jag bara kan ligga... Kan vi inte flytta fram julen så jag hinner bli bra!!??? Önskar dig en riktigt God Jul

15 Ninni:

Kanske är det bra med låga förväntningar inför julen...den kanske blir bättre än någonsin tidigare. Inte heller hos oss är det någon större aktivitet. Dottern tyckte absolut att vi skulle ha gran så hon har klätt den annars hade det inte blivit någon sådan heller. Det blir väl lite mat fixat så småningom kanske...

Jag beundrar alla som har tålamod att brodera, det har aldrig passat mitt sinne. Njuter av din sambos hantverksskicklighet, den bilden är min favorit.

Hoppas kroppen slutar värka och att du får en riktigt skön jul! Även om engagemanget är lågt just nu!

16 Rajson:

Riktig julstämning här utan modernt krafs-härligt.

Har nog några rara korsstyngsproderier ärvda efter svärmor men jag tror nog att jag har "glömt" att hänga upp dom.Lite synd med tanke på arbetet bakom!

Hoppas huvud/rygg är OK.

Önskar en skön julhelg!

17 Bosse:

Du har tydligen känt dig ungefär lika oinspirerad som jag inför veckans triss-tema. Men julbonaden blev ju en fin detalj i din triss.



Hoppas att du snart blir av med din värk, jag vet hur sådan kan sätta ner humöret ganska kraftigt.



Vi hörs av i mellandagarna. God jul till dig och alla hemmavarande!

18 DaisyAndMe:

Ettan är min favorit. Så bra skärpa. :o) Fina bilder.

God Jul!

19 Avsändare Margareta:

Duktig sambo har du och det har verkligen blivit små detaljer i ditt julfotande. Såg inte vad mittenbilden var förrän jag läste din förklaring. Braj jobbat.



/En god jul.



/Avsändare Margareta G

20 Jah Hollis:

Fina små detaljer som skvallrar om att julen är nära nu. Sedan lär vi väl ha semlor på gång. :-)

21 Fia:

Här blir ettan min favorit. Det är något visst med handarbete. Det är inte alla som har talang och tålamod att skapa något fint, så det gäller att vara rädd om alla vackra bonader, dukar och plagg som skapas för hand. Hälsa din sambo och beröm henne för vacker sömnad.

22 Tildé:

Din första bild gillar jag... Fint med korstygn :-)



Hoppas Julen blir en bra jul!

Mvh. Tildé

Kommentera här: