En riktig surgubbe igår.

Somliga dagar går enligt regeln, "jag vaknade och så var den dagen förstörd".
Denna tredje advent har varit sådan... för mig.
Nej, minnet ljuger lite, faktiskt började söndagen bra, väldigt trevligt ;-)

Men sedan insåg vi att det inte skulle bli någon dag med sol och istället för en skön solpromenad så valde vi att försöka fixa till en brunch. En hel del resurser fanns i kylen, tur det. Tyvärr blev inte riktigt allt som det var tänkt. Men ändå rätt okej, det är knepigt med avokado, ibland passerar de obemärkt bästföredatum och det som sedan skådas vid ituskärandet, usch och blää.


en ratad bild till fototrissen...

Ämnet för denna veckas fototriss var inte heller lockande, men något knåpade jag ihop till slut.
Så ett trist telefonsamtal (suck). Inte alltid som bara släkten är värst. Nåja, det löste sig nog till slut.
Funderingar på middagsmat och så insikt om att sambon hade ett telefonmöte på kvällen igår.
När hon är upptagen med dessa möten, vars längd kan variera från under en timme till över två, det vet hon aldrig före telefonmötet... trist. Så middagsmaten blev förskjuten.
Tappra försök med att skapa lite julstämning i vårt käll under dagen, inte så enkelt. När vi inte har barnen hemma längre har delar av julpysslet tappat sin kraft. Denna jul har vi båda varit väldigt "jul-off". Men vi gjorde en del,strök gardiner och dukar, när man hittat dem. Fick ordning på en del trassligt julpynt. Fantastiskt vad sladdar kan "knorva ihop sig", ja inte bara sladdar. Girlangsnören kan också tvinna sig till konstiga knutar som kräver stor krigslist för att få tillbaka till blott ett rakt knutfritt snöre...
Så klöv jag en tånagel mot en garderobsdörr (ack vilken smärta). Hade en period i tonåren när jag hade en dum extrasäng under min egen säng, med invikta ben. Mot dessa ben brukade jag slå in mina tår titt som tätt. Ofta fick jag slänga mig ner i sängen med huvudet rakt in i kudden, för att kväva mina vrål av smärta. Var jag trött på väg mot sängen, så fick smällarna i tårna mig att bli klarvaken! Men det blev mycket böcker lästa...
Så skulle jag kommentera några bloggar och inte ville de vara med. Det var omöjligt att skriva på blogg.se under en stund på dagen (säkert gick det inte heller att kommentera). Fast det är ju världsliga saker, men det gjorde mig till en surgubbe igår.

Glädjen kom plötsligt på dagen igår. Djupt i en julsakslåda fann jag detta paket och för en stund försvann jag i min egen tidsmaskin... ta't lugnt tugga ...



Förstår inte hur detta oöppnade Toypaket hamnade i jullådan..? Jag har inte brutit förpackningen, anar att innehållet kan vara dåligt, som avokadon. Inte den gamla vita sorten, men likfullt Toy. Gjordes det inte något försök att väcka liv i tuggummit för några år sedan? Kanske någon bloggare som vet?

Tog fotot igår! Det syns om man kikar noga... (hi, hi) finns en koppling till fototrissen!

Tror att mitt dåliga humör igår hamnade in bland kommentarerna hos några fototrissdeltagare.
Men nu vet ni i alla fall varför jag gnällde en del.
Hoppas denna måndag blir bra och att jag hinner med ett par affärsbesök senare idag. Mer kan jag inte berätta, det händer att mina barn går in här och läsar... :-)
Hoppas alla får en bra måndag (påverkar hela veckan)!
Erik

Kommentarer:

1 Pysen73:

Nej, det lät ju inte som någon särskilt bra dag... Nåja, då brukar det oftast bara kunna bli bättre, så idag får du säkert en toppenbra dag :o)

Min gårdag gick mest i zombiens tecken... Luciafirandet blev ganska sent och sen blev jag väckt otäckt tidigt igår (sambons telefon skrällde igång redan kl 5 på morgonen, sen kom det två samtal till innan kl 7..)...

2 Erik:

Ja, zombiedagar har man haft några i sitt liv. Glömde nämna att jag hade huvudvärk till och från hela söndagen också! Men du har rätt, dåliga dagar brukar följas av fina :-) Idag sken solen för första gången på dryga veckan! Fast den höll sig lågt, märks att vi bor långt norrut (ja jämfört med dig på Sicilien).

Ha en bra måndag Pysen!

3 Inger Maryissa:

Ja, vissa dagar är så där....allt går tokigt..

Och du hade verkligen en sådan dag.

Dessutom du råkade klyva en tånagel mot en garderobsdörr...aj...

Påminner lite om inlägget jag själv skrev om förut när jag fastnade med tummen i en tågdörr ;-)



Kul det du berättade om ihopvikbara extra sängen du hade i tonåren,

där man kunde verkligen göra sig illa.

Hade själv en sådan och fanns också som extrasängar hemma när jag växte upp.

De var lite läskiga faktiskt...



Oj, vad kul att se bilden på Toypaketet, som väckte många minnen.

Det fanns även en ramsa som började på: - ta en Toy...

fast jag kommer nu inte riktigt ihåg hur den lät.

Kanske var den undefär så här:

- ta en toy och ta det lugnt... ;-)



Ha en bra ( bättre ) dag idag, och vecka som kommer.

4 Ninni:

Åh vad skönt det är att läsa sånt här! Man är ju aldrig ensam om något som man kan inbilla sig ibland;) Det finns andra som också har såna där riktigt trista dagar när inget går riktigt som det ska...

Jag är helt befriad från julkänslor i år...inte ens nu sen vi kommit till Sverige har de infunnit sig. Har inte köpt en enda julklapp, inte bakat, inte en enda julförberedelse är gjord...Så jag vaknar väl upp en morgon och får en chock när jag inser att det är julafton.

Men vilket fynd du gjorde i jullådan, Toy-paketet! Finns Toy fortfarande? Tänk att man kan bli så nostalgisk av gamla godisförpackningar.

Hoppas att du haft en fin måndag...eftersom söndagen var som den var.

5 Fia:

Idag berättade en av mina kollegor att han skulle ha en årskurs fem i musik igår, och han valde en riktigt rolig låt som de akulle få sjunga, så han valde Stefan Demerts "Den kaxiga myran". När de kom till slutet tyckte han att det var så konstigt att ingen tyckte att det var kul med "...brottas aldrig med en Toy...", tills han kom underfund med att ingen av ungarna hade hört talas om Toy!

För säkerhets skull kollade jag med min 17-åriga dotter , och hon visste inte heller vad Toy var. När försvann Toy? Är vi så gamla?

6 Erik:

Åh, tack för era tröstande kommentarer :-)



Ja eller tröstande..? Du sätter fingret på en öm punkt Fia. Toy är borta och det försvann inte precis i går... har ingen aning om när de slutade med Toy. Fast jag har för mig att de försökte lansera tuggummit igen, ganska misslyckat.

Äsch, lika bra att inse, håller på att bli en farbror. Fast gubbe vill jag aldrig bli...



Tack Ninni för att du berättar att du också är julbefriad. Jag trodde nästan jag var den enda i vårt avlånga land som har svårt väcka liv i julkänslan. Blir det så här när barnen vuxit upp, att julen blir en likgiltig?

Eller är det finanskrisen som sätter nya spår?

Undrar om julhandeln blir så stor denna jul?



Jo du Inger, läskig extrasäng hade jag! Fasen, ibland var mina fötter mer som två köttklumpar... Njaa, kanske lite överdrivet, men minns ett tillfälle då jag hade tre spruckna tånaglar, varav en som sedan föll av. Inte så kul. Ja Toypaketet var ett oväntat fynd. Förstår verkligen inte när och hur det hamnade i ena jullådan...

7 Bosse:

Testar bara om det går att kommentera här. På min blogg kommer bara den där f-e "Internal server error 500"-skylten upp när jag föröker göra ett inlägg.

8 Bosse:

Min kommentar finns som ett inlägg här:



http://bosse67.blogg.se/2008/december/toy-foder-minnen.html

Kommentera här: