Snurrigt

 


 
En ovanlig "blomma" nere i Vinterviken. Solen kikade fram ett tag.
 
 
Det har varit minst sagt snurrigt här hemma nu under helgen!
Våra barn var bägge tillfälligt på besök, tur vi har bäddsoffa att ta till.
 
 
På lördagen åt vi gott och tittade så hela kvällen på Eurovision Song Contest. Jag anar att jag och familjen inte var ensam om denna lördagssyssla. :-)
Min dotter hade flera favoriter, som Armenien med "Not Alone" och Ungerns bidrag "Running" och så pampiga "Rise Like a Phoenix" med Conchita Wurst. Sambon gillade både Schweiz med "Hunter of Stars" och Norges låt "Silent Storm" och så Sanna så klart. Den tyckte vi alla om, Sanna sjunger ju helt fantastiskt bra, kanske den proffsigaste rösten av alla i tävlingen!
 
 
      
Maten gör sig bättre så här som små bilder, längst till höger mat från sushistället.
 
Jättegod fläskfilé åt vi före musiktävlingen, men det blev tyvärr suddiga bilder. Undrar vad det kan bero på?!
 
 
Bekvämt med lite hämtmat från sushistället i Liljeholmen (tyvärr inte lika bra som sushin i Axelsberg).
 
Så blev det hämtmat på söndagen, onekligen både gott och bekvämt.
 
Det har kommit en del regn de senaste dagarna, men även solen har kikat fram mellan molnen.
 
 
 
 
 
Tillbaka till musiktävlingen!
Jag själv tyckte det var riktigt roligt att höra och se finalisterna i Eurovision Song Contest på lördagkvällen. När man fick höra dem alla som pärlor på ett långt pärlhalsband märks det ganska tydligt olika skillnader, en del låtar mest spex och lek under låten och andra som verkligen tror på sitt bidrag och sjunger så bra de kan, levererar med inlevelse.
Det gick ju riktigt bra för Sanna Nielsen som kom på tredje plats med 218 poäng. På sätt och vis var det kanske bra att hon inte vann. Dels hade det blivit dyrt för SVT att hålla i tävlingen så snart igen. Dels skulle ett tredje år med nordiska vinnare på raken kanske kunna få andra länder i Europa att titta snett på hela tävlingen och kanske till och med dra sig ur och vem vill det? Det är skoj att hela Europa samlas runt denna musiktävling, på något sätt förenas vi alla genom musiken. Tydligen tittar också folk i både Kina och Australien på tävlingen, säkert även på annat håll runt vår planet!

Vann gjorde Österrike med 290 poäng och på scen stod Conchita Wurst och både grät och log på samma gång medan hon sjöng vinnarlåten "Rise like a Phoenix". En lite gammaldags orkestrerad låt, som jag tycker påminner mycket om ett ledmotiv till någon Bondfilm. Jag skulle kunna tänka mig Peter Jöback sjunga den här låten, hans röst är ganska lika Conchitas.
 
 
Conchita Wurst (Thomas Neuwirth) var helt tagen av ögonblicket (foto från SVT-Eurovision).

Damen med skägget vann alltså, men tvåa kom (med 238 poäng) en av mina favoriter i årets tävling nämligen Hollands bidrag "Calm after the storm" med duon the Common Linnets. Gillade enkelheten och närheten mellan de två, Ilse DeLange och Waylon (Willem Bijkerk) som stod och sjöng mot varandra och spelade på sina gitarrer.
 
The Common Linnets under sitt framförande av låten "Calm after the storm".
 
 
Deras röster förenade sig väldigt bra och melodin är en mycket bra Country/Americana-låt. Kameran valde att snurra runt de två under låtens gång så tv-publiken fick se ansiktena på dem bägge. En seger för en ganska "enkel och trallvänlig" låt av den äldre skolan. Precis som både ettan och trean Sanna så stod även paret rakt upp och ner och sjöng sin countryinspirerade låt. Helt utan några konstigheter, inte någon studsmatta (som i Greklands bidrag) att hoppa på eller porrig pinuppa som kärnade smör så att hennes väl tilltagna bröst nästan trillade ut ur dekolletaget ("danserskan" putande med läpparna och försökte se förförisk ut i det polska bidraget!). Polen stod nog för årets nakenchock även om det inte var naket, bara nästan. Så bedrövligt dåligt. Jag tror inte att "kåta gubbar (eller hormonstinna killar)" som skulle kunna tänkas bli lockade av det polska bidraget ens besvärar sig med att titta på musiktävlingen (än mindre rösta)! De sätter sig troligen framför datorn och porrsurfar istället.
Det var bara de tre som placerade sig högst i resultatlistan som kom över tvåhundra poäng och Conchita drog snabbt till ledningen som hon/han sedan behöll hela vägen in i mål. Ett tag var det jämnt mellan Österrike och Holland men senare under röstningsresultatet märktes det ganska tydligt vem som skulle vinna. Redan innan de sista länderna redovisat sina röster var det avgjort, så deras röster kunde inte påverka slutresultatet/vinnarlåten.
Men lite förändringar skedde längre ner i resultatlistan.

Här har du alla deltagande länder och deras poäng!
 
Även bloggaren Freja har bedömt hela startfältet, kolla här vad hon skriver/tycker.
 
 
För alla nordiska länder gick det riktigt bra. Alla fem placerade sig på den övre halvan.
Just redovisningen av alla länders poäng och speciellt att alla som redovisar hur landet röstat ska tacka och bedyra att det varit en så bra kväll. Det blir så tjatigt och när några dessutom ska hålla inne resultatet en stund för att, som de själva tror öka spänningen är bara dumt. Jag vet inte riktigt hur de ska göra detta med röstresultatet framöver, men någon typ av förändring tror jag är på sin plats.
Men samtidigt är det ju spännande att se hur länder åker upp och ner i resultatlistan, det är en del av tjusningen med tävlingen. Knepigt.
 
 
Angående tävlingar så vill jag passa på att gratulera Monica som vann matkassen i tävlingen förra veckan i Helgbilden.
 
 

    Även mitt bidrag i utmaningen #blogg100. Nu har jag nått nummer 73!
 
 
 
(Hurra, jag hann lämna in ett bidrag även idag.)
 
• Kategori: FotografisktTaggar: #blogg100, Conchita Wurst, ESC, Sanna Nielsen, helgbilden, the Common Linnets; • Kommentarer (5)
Erik

Kommentarer:

1 Eva Trillian:

Hollands låt försvann helt i det allmänna, rätt höga ljud, som utgör ESC och jag har inte tagit den till mig förrän i efterskott. Jättefin - jag gillar den!
Tycker om din "blomma" i helgbilden :) Den ser lättvårdad ut och jag skulle kunna tänka mig ett par, minst!
Sv: Bra fråga :) Jag vet inte hur böckerna vs. tv-serien står sig - men jag är på väg att ta reda på det - en bok är beställd och borde anlända i dagarna! Så; jag återkommer i ärendet, s.a.s. :)

2 Violen på Brandholmen:

Såg inte tävlingen men att varva den med god mat och trevligt sällskap känns helt rätt! En snurrande blomma skulle passa mig bra, jag har inga gröna fingrar och de flesta växter dör bara de ser mig!
Sv: Ingen i min familj ägnar sig åt kanotsport men vi ser gärna på tävlingarna som går här utanför på Stadsfjärden.

3 Tony:

Detta året blev det ingen Eurovision Song Contest för oss, det blev de fyra sista avsnitten av Breaking Bad istället.

4 Pysselfarmor:

Maten kan jag gärna vara med på - den ser väldligt god ut, men musikunderhållning "hoppar jag över" ;-))
Fortsatt bra vecka.

5 Anni:

Här är vi inte så snabba i vändningarna, det blev lite förseningar i bloggande och kommenterande. Så som det kan bli i blandningen av vårsol, tandutdragning och ischiaskänningar :-P

Visst var Nederländernas låt (näst) bäst! jag gillade den skarpt, men jag gillade deras fantastiska bidrag i fjol också. Kolla in Anouks videos på Youtube, det är inga sötsliskiga saker direkt.

Svar: Minns Anouks låt i fjol, den var bra jag kan bara hålla med.
Erik

Kommentera här: