Fotarbete


Tänkte jag skulle visa en lite annorlunda bild. Fast när jag tänker efter så tror jag att det numera är ganska många som provat på detta. Fototemat är fotarbete och det är Birgitta som håller i detta teman.

Inte ofta jag visar fötter, jag är verkligen ingen fotfetischist. För mig är det helt andra kroppsdelar som höjer min puls och vänder vi på det så har jag några erogena zoner som kanske är lite udda, men det håller jag hemligt för alla utom för min partner. ;-)

Men redan högklackade skor får igång mig, undrar vad det är, kanske att vaderna framträder extra tydligt i högklackat och vader tillhör de delar på kvinnokroppen som tilltalar mig extra mycket. Vader är klart trevliga, ehum.
Ursäkta, jag tappade bort mig lite bara. Ska sansa mig och få ner pulsen en smula så jag kan tänka klart. Ska kanske sluta tänka på erotik just nu. Så här mitt i veckan, på en onsdag kanske fokus ska ligga på annat! Nej, vet du vad Erik.
 
Okej nu då, efter några klunkar kaffe så kan jag nog koncentrera mig på rätt saker och leverera mina bilder till temat "fotarbete".

 
 
Ner med fötterna i vattnet och låt fiskarna börja käka...
 

Helt klart en metod som tilltalar mig. Bekvämt, behöver inte böja mig för att komma åt med fotfilen på foten. Behöver ingen fotfil, det tar fiskarna hand om. Här doppar man bara ner foten i akvariet och låter fiskarna ta över jobbet. Fina fisken skulle jag ha kunnat utropat efter behandlingen.
Enda problemet som jag ser det är att de rackarns fiskarna kittlar något helt otroligt, när de äter bort gammal hud från foten. Fast allt vänjer man sig vid efter en stund, så också dessa matglada fiskar. Undrar om de även äter torrfoder? Jag menar, det kan ju inte alltid sitta folk med förhårdnader och annat som ger käk åt fiskarna. Undrar vad mer som fiskarna äter? Hur kan jag få fram fakta, vad ska jag skriva i rutan för att googla? Kanske vet du mer om fiskarna, i så fall får du gärna berätta i en kommentar här under.
 
 
Nu kan det bli lite känsligt, så vet du att du har svårt för sjukhusscener och sådant, gör dig själv en tjänst och
hoppa ner till andra fotot på foten här under! (He he, det blev rena tungvrickningen!)
 
Jag har hört talas om att man gör ungefär på samma sätt inom sjukvården när man ska rensa bort död hudvävnad (nekros heter det på latin) som finns i såret. Finns det nekros kvar kring såret så gör det läkningsprosessen betydligt svårare, ibland blir det till och med svåra inflammationer i såret.
 
Det visar sig att vissa fluglarver bara äter död hudvävnad och det är dessa fluglarver man låter äta bort all död hudvävnad så att man sedan kan lappa ihop patientens sår med nya, friska sårkanter som snabbt läker.
 
Man strör ut de små fluglarverna på såret och lägger bandage om såret. När man sedan tar bort bandaget efter kanske två dagar har fluglarverna ätit bort all död hudvävnad och vuxit från 1-2 mm till drygt en centimeter stora larver. Så länge larverna växer äter de, som fullvuxna gör de ingen nytta på såret längre. Med frisk vävnad kring såret kan sjukvårdspersonalen sedan lappa ihop patienten som tillfrisknar utan besvårliga infektioner i såret.
 
 
Verkligen fiffigt att man börjat använda naturliga metoder så här, sedan spelar det ju ingen roll om det är fiskar som knaprar i sig döda hudceller från fötter eller små fluglarver som gör nytta kring ett bensår eller vad det nu är för sår man fått.
 
 
 
Här syns de små fiskarna lite tydligare. Man kan väl säga att fiskarna utför allt fotarbete.
 
Kanske har du provat på detta?
Jag vet att flera spa här i Stockholmstrakten har sådana här "fotakvarium", ett ställe som har dessa fotfiskar är Yasuragi Hasseludden Spa i Nacka. Där har min sambo och dottern varit och haft det skönt en dag.
 
Det här blir också bidraget till utmaningen #blogg100.
 
 
 
 
Erik

Kommentarer:

1 Marja:

Tur att du hittade fokus till slut och kom till saken. :)
Jag har aldrig provat på de där fiskarna, men skulle gärna göra det. Tror att det skulle vara avslappnande att bli kittlad en stund. Den andra bilden visar ju tydligt hur de små firrarna ser ut.
Fluglarverna på bensår låter läskigt, men jag har hört att det är en bra metod som 'sista utvägen' då inget annat hjälper. Svårläkta bensår är absolut inte roliga, så om det gällde skulle jag välkomna små larver. *ryser* :)

2 Pysselfarmor:

Oj oj du höll på att irra bort dig alldeles i ditt fotarbete ;-)
Det där kittlar något så enormt - tycker jag.

3 Eva Trillian:

*S* Kul fotarbete.
Inget för mig, som är alldeles vansinnigt kittlig, kanske!

4 Violen på Brandholmen:

Efter lite utvikningar kom du ju till ämnet!
En kul vinkling på temat! Har inte provat kombinationen fötter och matglada fiskar men jag har hört att det ska vara en bra metod jämfört med fotfilen. Har inte lust att sitta med fötterna i vatten och bli nafsad på!

5 Ankiis temablogg :

De där borde man testa :)
Jo ibland snubblar man iväg på annat men så kommer man till slut dit där man skulle :)

6 Hanna:

Hehe, snacka om fotarbete. Har hört att de där små fiskarna tuggar i sig ganska bra, men jag kan inte låta bli att tyck att det är lite äckligt, stackars fiskar som livnär sig på mitt skinn. I och för sig har jag väl sängen full av kvalster som också mumsar på mig, men det här blir så påtagligt. Ja, man kanske borde testa någon gång.

"Träkonstruktionen" hos mig är ingången till en ekhage där det också betar kreatur, så det är en färist som för tillfället var avstängd, kreaturen var inte utsläppta än.

Svar: Nu när jag kikade närmare på ditt foto ser jag färisten. Det är onekligen ett smart sätt att hålla kvar boskapet i hagen.
Erik

7 Monica o Jacob:

Kittlig om fötterna ska man inte vara här
inte, ser mysigt ut;-)

8 Anemonen:

Fötterna blir ju klart rena och fina, men jag som är så kittlig under fötterna skulle nog inte klara detta. Däremot kan jag inte annat än hålla med dig. Högklackat är snyggt det tycker även jag. Min stora passion är just skor. Höga klackar är hur snyggt som helst. Trots att jag inte kan gå så långt i dem som många kan kommer de på fötterna och ett par praktiska följer med i en kasse för ev ombyte om så erfordras.Ha en fin dag.

9 Kerstins foto:

Hahaha, ja där förlorade du dig själv i lite andra tankar ett tag. :)
Men ska vi snacka fisk så har jag aldrig testat det där, är hyfsat kittlig så vet inte hur jag skulle kunna sitta stilla, men det är nog skönt samtidigt att få fötterna lite piggare. Bra tolkning av temat blev det. :)

10 Anitas Malta:

Hoppsan !! Här höll du visst på att helt komma bort från själva ämnet ;-) Bara positivt när andra delger lite av sina innersta tankar.
Har också låtit små firrar äta skinn på mina fötter. Är inte alls kittlig så det kändes mer som ett vanligt fotbad. Håller mig nog hellre till fotfilen här hemma.
Det blev ju en perfekt tolkning till slut !! Kanske ska vi tacka den där slurken kaffe som tydligen gjorde susen ;-)

11 Artlover:

Det är bra att andra kan göra fotarbetet åt en. Kul och en perfekt tolkning till temat.

12 BP:

Ursäkta Erik, men här ryser jag bara, inte av välbehag kan jag ju säga. Nej usch! Jag menar alltså inte dina fossingar utan fiskarna.
Metoden påminner om blodiglar som man förr i tiden använde för att kurera åderbråck. Lika äckligt det = över min döda kropp;-)

Å visst förstår jag att du går igång på stilettklackar, det gör nog de flesta män skulle jag gissa. Hoppas din partner orkar gå omkring med sådana, om bara för din skull;-)

13 Stare Ström:

Ha! Jag skrattar glatt åt ditt inlägg! Jo, jag tycker också att firrarna både kittlas och nyps.

14 Freja:

Jag har inte testat fiskarna, men skulle gärna göra det! De skulle älska alla rester av skavsår överallt på mina fötter...

15 Hasse A Norge:

Morrn Erik.

Allt väl?

Det var någon som tyckte att det tog lång tid för dej att hitta tråden....
Bilderna var en kul ide till tolkningen.
Ha de bra. Hälsa Torsten Alm eller Ivar Vidfamne...

Hasse A Norge,

Svar: Folk får klaga om de vill. Tack, jag ska hälsa vidare. :-)
Erik

16 Anonym:

Snacka om kittlande inlägg! Det där ser otroligt behagligt ut - det skulle jag gärna prova på. Och snacka om bra bilder till temat!

17 Anemonen:

Svar: Nej ingen tävling, men tävling blir det på nationaldagen för då åker jag Åsnen runt och det brukar bli tipstävling och i år skall vi möta upp de som kommer med veteranmoppar så lite annorlunda blir det i år. Hoppas bara vädrets makter är nådiga.

Kommentera här: