Trafikerat


Idag "trafikerade" jag själv förbi Liljeholmen där många kollektivtrafikanter dagligen passerar förbi när de byter färdmedel från Tvärbanans spårvagnar till tunnelbanans tåg. Jag klev ur trafikantströmmen för att ta några foton. Att de skulle komma till användning så omgående hade jag ingen aning om när jag tog upp kameran.

Förra veckan var fönstertemat "gigantiskt" och utöver det så visade jag även då ett "trafikerat" fönster (som Susanne vill se denna vecka) men det var kanske lite svårt att se.
 
Här kommer många trafikanter från Tvärbanan, en del på väg att ta sig ner i tunnelbanestationen.
 
(Tro't om du vill, men det är faktiskt ett offentligt konstverk, järnskrotet i förgrunden på fotot!)
 
Tar jag några steg norrut och vänder mig om så ser det ut så här (från andra hållet, med näsan pekande åt söder).
 
 
En spårvagn på väg mot Årsta och Gullmarsplan ska precis släppa ombord fler trafikanter som väntar vid Liljeholmen.
 
Som du märker var fredagen en solig dag i Stockholm.
(Nu först ser jag klottret på baksidan av brevlådorna!)
 
Trafikerat fönster vill Susanne se och nog är det en del trafik på denna plats!
 
(Detta inlägg skrev igår, fredag, men det blev aldrig publicerat igår. Även idag skiner solen, härligt!)
 
 
 
 
 
 
 
Snart har jag deltagit en hel månad i #blogg100. Det här är bidrag nummer 29.
 
 
 
 
 
Erik

Kommentarer:

1 Anitas Malta:

Fina trafikerade vardagsbilder !! Ler åt det offentligt konstverket som i mina ögon inte ser så snyggt ut och därmed fick det ett passande namn ;-) Annars gillar jag att man ställer ut skulpturer och konstverk på olika platser i stan. Det är bara trevligt.

Tycker att det här med tvärbanan verkar fungera smidigt och undrar om de kommer att bygga ut den mer. Har bara provåkt med den några gånger.

Tittade också på Babben och Tommy Körberg igår på SVT Play. Intressant, han har ju varit med ett tag.
Nu hoppas jag att solen fortsätter att lysa över Stockholm och övriga Sverige ett tag framöver och det gäller att inte glömma bort att ställa om klockan inatt till sommartid. Glömmer jag det missar jag också flyget ;-)
Svar: Ja, de flesta malteser reser till Italien på semester. Bara 90 minuter med katamaran så är man på Sicilien :-)
Önskar dig en fortsatt skön helg!!

Svar: Trevlig resa upp till oss i den betydligt kyligare Norden och Sverige. Men skönt där ute när solen skiner, blev lite svettig under min promenad, knepigt hitta rätt kläder att ha på sig. Ännu är det en bit kvar till riktig vår- och sommarvärme, men vi närmar oss! Men April kan överraska, vi får väl se...
Erik

2 Violen på Brandholmen:

Det är alltid lika roligt att se bilder från Stockholm, gärna vardagliga miljöbilder! Idag är det trafik i olika former och den skiljer sig markant från den vi har i småstaden. Fina bilder, gillar den första mest!

3 Hanna:

Den där korsningen skulle nog vara spännande att slå sig ned i ett tag med kameran, bara för att fota folk och samla inspiration. Mycket folk i rörelse i den sköna vårdagen, perfekt motiv!

4 Freja:

Massor av trafikerade fönster hos dig! Jag är kanske lite knäpp, men jag tycker den där konsten ser intressant ut. Lite brutal...

Svar: Kanske ska visa "konstverket" i ett annat inlägg?
Erik

5 Stare Ström:

Sol här också. Bara att njuta!Det blev många trafikerade fönster hos dig!

6 Anna:

Jag får en känsla av att du är så närvarande i allt du gör..du ser.. du registrerar..och dokumenterar. Jag tycker om det. Kanske för att jag själv är en observant person som gillar att verkligen ta in allt jag ser.

Jaaaaa idag har det varit årets bästa dag!!!!!

Svar: Jag gillade nog igår mer, fredagen var också fin med sol. Inte så mycket folk i butikerna... lördagar är ofta ködagar.Men då kan man ta en promenad i solen. :-) Lite "svettvarmt", knepigt klädval
Erik

7 Pysselfarmor:

Liljeholmen besöker jag litet då och då. Verkligen en knutpunkt.

Apropå dina funderingar:
Vi bor ju i Tumba och det är inte bekvämt (eller roligt) att iklädd mc-ställ och med stövlar, ryggskydd, handskar och hjälm i kasse att åka pendel, T-bana och buss när vi ska hämta våra MC:n. Därför kör vi bil till hämtningsstället, en kör sin MC hem och den andre kör bil efter. Sedan åker vi tillbaka båda två med bilen och så är det nästa som kör sin motorcykel hem. Bekvämast!

Min sambo har en helikopter också som "leksak" - en ganska stor. ;-)

Svar: Så klart, att jag inte tänkte på den varianten. Smart och bekvämt. Antar att du provat din motorcykel denna sköna vårdag. Men vad menar du? Har din sambo en radiostyrd helikopter eller flyger han runt i en riktig?!Drönaren tycker jag är skojig. En sådan blir jag sugen på att köpa, då skulle jag ta en massa flygfoton. Fast den är väl dyr?
Erik

8 Anita A:

Liljeholmen står på min att-besöka-lista. Roar mig med att åka kommunalt, för intryck och fotande, ibland har jag något "riktigt" ärende. Rikligt med både trafikanter och fönster och härlig vardagsbild!

9 Inger Maryissa:

Ja, Liljeholmen är en stor knytpunkt för lokaltrafiken, som T-banan, bussar och Tvärbanan
och dessutom ett ganska stort centrum
Jag brukar mest åka till Skärholmen, men ibland åker jag också till Liljeholmen

10 Klimakteriehäxan:

Ja denna härliga lördag ville man helst inte umgås med trafiken alls, slippa se våren genom en fönsterruta ... men lite buss blev det ändå. Märkligt nog har jag ännu inte haft anledning att ta Tvärbanan!

11 larans:

Vältrafikerade bilder från ett soligt Stockholm. Alltid roligt att få se lite olika och inte alltid så vanliga Stockholmsmiljöer!

12 Nett:

Fina bilder, och härligt med solen. Har färdas många mil uppåt de 3 sista dygnen och hade verkligen tur med vädret även uppåt landet. :)

Kommentera här: