Skyltsöndag

 
 
 
 
En trehjulig budcykel som verkar kunna vara fylld med surdegs- och hembakat knäckebröd.
 
Trevligt med personliga bagerier, undrar om Bakery & Spice möjligen har engelsktalande personal? Kanske bakar de mycket brittiskt bröd i bageriet eller har de istället möjligen valt den amerikanska bagels? Jag tänker naturligtvis på det engelska namnet på bageriet, som känns lite fel när vi befinner oss i svensktalande bygder! Varför heter bageriet inte "Kryddor och bröd" eller "Brödkryddor" istället? Dessa firmanamn verkar inte vara upptagna, så namnen kunde bagaren ha valt!
Blir så glad när man är vitsig på svenska med sina firmanamn, ibland "hittar jag" exempel på detta. Kan kanske återkomma till detta en kommande "Skyltsöndag".
 
Detta blir mitt val till "Skyltsöndag" denna helg. 
(Även kommande vecka lär det kunna bli fler matrelaterade skyltar, för då pågår "Smaka på Stockholm" i Kungsträdgården. Vem vet, kanske ses vi där?)


Vill bara reflektera lite.
De senaste dagarna har mina nytagna bilder ur verkligheten skapat en del kommentarer. Det uppskattar jag verkligen, det är riktigt skoj. Sedan är det så klart tråkigt om någon/några upplever sig som påhoppade på olika sätt.
Det är verkligen inte skoj att någon upplever det så. Allvarligt så tror jag inte någon bloggare som kommenterat velat göra någon annan illa med flit men sina kommentarer (det är i alla fall min egen förhoppning).
Så jag hoppas verkligen att eventuella stridsyxor grävs ner igen. ;-)

Så klart vill jag att du fortsätter kommentera mina inlägg och bilder, det uppskattar jag alltid.

 
Så trevligt att se skyltar även på annat håll!
 
Pumita som var den bloggare som kom med idén till "Skyltsöndag" är tillbaka med eget bidrag!
 
 
 
• Kategori: SkyltsöndagTaggar: #blogg100, Smaka på Stockholm, Stockholm, skyltsöndag; • Kommentarer (6)
Erik

Kommentarer:

1 Pumita:

Jag läser som en kratta... vad yrar han om, stridsbyxor? Oj, det smög in "ett b" där. Ja, jag hoppas det samma. Att debatten fortsätter utan att ngn tar illa upp eller känner sig påhoppad (eller blir det).

Tycker också att det är trist när det blir så mycket engelska överallt. Kan vi inte ta lite spanska som omväxling? ;)

2 Stare Ström:

Håller med dig om denna engelska överallt. Jag brukar "hämnas" genom att envisas uttala orden på svenska, precis som de stavas!

Svar: Ja det är ju en metod att få andra att notera "anglofieringen". Speciellt irriterande är det när till exempel både rea och sale kan förekomma samtidigt i någon affär.
Erik Kling

3 Susanne Hultman:

Det låter intressant med "Smaka på Stockholm". Synd jag inte är ledig och kan åka upp. :)

Nya sorters bröd verkar vara på modet nu. Ser alla möjliga nya typer med de mest konstiga smaker. Fast jag får erkänna att jag ofta blir lite sugen på att smaka de nya sorterna. I stället har jag börjat baka själv och blandar ner lite av vad jag har hemma och får till underliga saker. :)

4 Anitas Malta:

Ja, det var en läcker liten budcykel ! Har inte sett något sånt på här på Malta men sen är det ju också väldigt få cyklister här.
Något som däremot är vanligt är den lilla brödbilen som kommer med nybakat bröd. De åker runt bland kvarteren, stannar till och tutar väldigt högt och länge för att visa att nu är vi här !! Människor kommer som flugor till en sockerbit för det maltesiska brödet är så gott. Man kan till och med prenumerera på bröd! Har sett att det hängt påsar med bröd på brevlådorna lite varstans. Själv handlar jag mitt bröd i supermarkten ;-)

Inga stridsyxor här iallafall så långt ögat når. Det var en trist historia full av missförstånd men nu är det historia och därmed borta och glömt forever. Önskar dig en skön kommande vecka Erik !!


Svar: Hoppas du också får en skön vecka. :-)Tror den börjar med sol, men vad som sedan följer vet man aldrig...
Erik Kling

5 BP:

Det bageriet ligger ju ganska nära mitt jobb och viktigast av allt - det ligger ju nästan granne med Mr Gizmo. Har aldrig varit inne där, men gått förbi.
Bakery och Spice ligger inte rätt i munnen om man säger så, men det är ju "inne" med icke svenska namn.

Å än en gång - jag gillar när det hettar till lite på bloggar - inte det där vanliga alltså. Å alla får vi ju faktiskt ha en åsikt. Jag fortsätter gärna kommentera hos dig:-)

Svar: Det gillar jag, kör på! Noterade att bageriet var rätt nära Norrtull. Fast cykeln såg jag och fotograferade ganska nära Drottninggatans norra del.
Nu ska du väl inte arkivera något mer? Hoppas veckan blir fin. Snart får vi smaka på Stockholm. ;-)
Erik Kling

6 Hanna:

Hm, ja engelska språket tar över mer och mer, märkligt, fast samtidigt inte. Vi är så anglifierade numera så vissa ord kan man knappt på svenska. Min gamle far som är 78 år har full sjå att kunna uttala allt han läser, det kan blir riktigt skoj i bland.

Nu skyltar jag med, på en måndag...

Kommentera här: