Nära slutet

 
 
 
Här, på ena kanten av arbetsverktyget sitter en begränsad, men som jag antar fullt tillräcklig styrenhet.
 
 
Inte så speciellt mycket att reglera på detta reglage.
Joysticken i mitten verkar sköta det mesta.
Behövs säkert inte mer, för det handlar nog mest om upp och ner, kanske även fram och tillbaka och det lär den stora spaken klara av.
On/off-knappen syns bra även om den röda knappen är halvt begravt under smutsen.
Den lilla ditklistrade skylten med nollan eller o:et verkar ganska överflödig, nyckeln går säkert bara att vrida åt ett håll.
Men vad de två små switcharna kan göra för något har jag verkligen ingen aning om. Hoppas han som använder maskinen vet vad som sker om man ändrar läget på någon av de två.
 
 
 
Undrar om 313 N kan översättas till någon vikt i kilo?
 
 
För att hålla ryggen fri finns det utförlig varningstext på maskinen som tillverkaren satt dit. Undrar om de som använder redskapet någonsin har läst texten?
Felaktigt användande av denna utrustning leder till döden eller livshotande skador! Det är en text skriven med versaler som oroar, kan jag tycka. Kanske tur att jag inte ska använda utrustningen... jag skulle säkert göra något fel (är ju inte så värst praktisk).
 
 
 
 
 
Detta verkar närmast vara en maskin från helvetet, när man ser varningstexterna på flera av skyltarna på maskinen.

Men som du kan se på den nedersta skylten (där det finns flera teckningar på kranlyften) handlar det om en kranlyft som kan få upp en eller två hantverkare, kanske med målarpytsar till taket för att där, på en stabil plattform, kunna utföra sitt hantverk dvs målningen.
 
Den är väl använd och att den har använts till just målningsarbetet finns det tydliga spår av på lyftvagnen.
 
Så här mitt i semestertider kan det kanske passa med några yrkesrollsorienterade skyltar, du får ju inte glömma bort vad du snart ska tillbaka till när semestern är slut. ;-)
Så se till att slappa och vila extra mycket nu innan den grå vardagen börjar igen.
 
Mitt bidrag till Skyltsöndag, något som Pumita (här hennes eget bidrag) en gång för länge sedan startade. Varför inte själv bidra med någon skylt?
 
Njut av sommaren!
 
 
 
Erik

Kommentarer:

1 Stare Ström:

Där gäller det att vara försiktig!

2 Pumita:

Hihi, det måste vara den minsta skylten i skyltsöndagens historia!

3 Susanne Hultman:

313 Newton kan inte direkt översättas till kilogram eftersom det är enheter för olika saker. Kraften i Newton fås om du multiplicerar massan (vikten) i kg med accelerationen i m/s2. Som ett exempel är tyngdaccelerationen (g) ungefär 9,81 m/s2 (den varierar beroende på var på jordytan du befinner dig samt hur långt ovanför). Det innebär att den vertikala kraften (tyngdkraften) varmed du dras mot jordytan kan beräknas genom att multiplicera din vikt i kg med 9,81. Fast här är det ju en horisontal kraft och då får du kanske ta fram en dynamometer. Säger den gamla fysikläraren. :)

Svar: Tack för det svaret, nu vet jag precis om Newton.
Erik Kling

4 Freja:

Hahaha, jag ser att Susanne redan förklarat att N är detsamma som Newton och vad Newton är, så då slipper inte jag krångla in mig i förvirrade minnen från gymnasiet. Jag hittade i all fall den här definitionen på wikipedia: En newton är definierad som den kraft som krävs för att ge massan ett kilogram en acceleration av 1 m/s². Vad det sen innebär att ha 313 N, det kanske Susanne kan räkna fram ;-)

Coola bilder av den slitna maskinen, det gillar jag!

Kommentera här: