Kontorsfönster

 
 
 
 
 
Skulle kunna ha varit ett vitsigt fönster också, men nu är det valfritt denna fönsteromgång.
 
Tycker konsulterna har valt ett smart namn på redovisningsbyrån, Klara papper. Nej, huset ligger inte i Klarakvarteren, det är en bit bort, men Klara sjö är väldigt nära.
Men vad är det en stressad kontorist vill se, jo klara papper.
Kan vara skoj att jämföra foton från förr och nu i Stockholm, då kan denna Wikipediasida ge en del fina bilder att jämföra mellan då och nu.
 
 
Ett lite äldre kontorshus (från 50-talet kanske?) och stora skyltfönster har huset också, med en något udda, klart egen och nog väldigt ovanlig form på fönsterrutorna. Tycker det är så fint (och snyggt) att träkarmarna fortfarande finns kvar. Annars är det så mycket fönster som får nya karmar i metall, men jag tycker det är betydligt snyggare med trä runt rutorna. Undrar om huset är skyddat mot stadsplanerare och deras ibland, sådana här lite halvgamla kontorshus har en förmåga att bara bli rivna och ersatta av något nytt. Dessa hus väcker sällan folkstormar, men jag tycker det är vackert och värt att bevara.
 
Visar ett foto till där du kan se mer av huset.
 
 
 
Tycker att hela kontorshuset har en udda, lite egen stil som sticker ut lite från de övriga, många betydligt äldre bostadshus i kvarteret.
 
 
Mitt fönsterval denna vecka.
 
 
 
 
 
• Kategori: FönsterTaggar: Klara sjö, Klarakvarteren, Stockholm, valfritt, vitsigt fönster; • Kommentarer (9)
Erik

Kommentarer:

1 Susanne Hultman:

Verkligen snyggt fångade fönster i fönstret! Och visst är de värda att bevara de här byggnaderna.

2 Rajson:

När man går runt i centrala Sthl kan man verkligen hitta massor av kontraster mellan gammalt och nytt. Tur att de inte hann riva allt gammalt.
Gillar verkligen kombon i översta bilden.
precis som du sk´river så gör trä inramningen hela känslan!
HA det gott i kungliga huvudstaden!

3 Klimakteriehäxan:

Vitsigt - ja roligt i alla fall! Skönt att ha klara papper ...

4 Anna FR:

Klara papper...helt galet bra. Jag ler med hela kroppen. Du har en förmåga att se o tänka..jag gillar det. Mmmmm hus kan tilltala på ett magiskt sätt. Fönster gör ju oss fönstervänner lyckliga..det är väl därför jag ser allt i rosenrött :D och liksom blir varm i hjärtat. Vad vore världen utan romantik..trist o alldeles tråkigt.
Jag önskar dig en makalöst härlig sommar med fönstersamlande i mängd. Jag ska ut strax i sommar-Sverige o leta..

Ha det..

5 Hanna:

Så lustigt, jag trodde först att det kanske var en pysselbutik eller liknande, loggan ser lite sådär lättsam och pysslig ut, men så fel jag hade. Gillar också när trädramarna runt fönstren finns kvar, tycker nästintill att det är brott att byta ut sådana klassiska detaljer på ett gammalt hus. Tycker det är ofta man ser gamla fina sekelskifteshus eller i funkis där porten är ersatt men någon brun ståldörr a'la 80-talet. Usch! :-)

6 Stare Ström:

Ja, det var ett vitsigt namn! Vem vill inte ha klara papper!

7 Freja:

vackra skyltfönster, inte så vanliga i sin form. Ligger det här på Kungsholmen? jag tycker det känns bekant, jag vandrar rätt ofta mellan Cityterminalen och Hotell Amaranten...

8 larans:

Klara papper...det kunde säkert funka till något annat tema och på ett vitsigt sätt. Men här blev det både fint och intressant...som vanligt!
Nej, "fönstret är inte tillagt". Utan det är konst både ute och inne, dock av olika karaktär: http://larans.aminus3.com/image/2014-07-10.html

9 TantGlad:

Ett snyggt fönster och ett litet udda hus kan jag tycka, men det ÄR ju det som är så charmigt.
Haa de

Kommentera här: