Deprimerande

 
 
 
 
Lite stolt är jag över fotot, fick med stekoset i bild. ;-)
 
 
Det finns säkert de som upplever blodpudding som deprimerande mat, andra som inte klarar lukten och säkert många som fått avsky till rätten kanske via skolbespisningar som serverat rätten snudd rå eller på annat sätt förstört denna klassiska husmanskosträtt. Skolbespisningar är nog skuld till många snudd traumatiska matupplevelser som förföljer oss genom livet.
 
Billig mat är det ju onekligen, även om tillbehören gör maträtten lite dyrare. Inte utan anledning har denna rätt i folkmun fått benämningen "radhusbiff", dvs det enda som radhusägare med stora amorteringar på huset har råd att äta. Själv tycker jag det kan vara riktigt gott med stekt blodpudding, knaperstekt bacon och lingonsylt, kanske även lite rårivna morötter till.
 
 
   
Färdigstekt blodpudding och tillsammans med lingonsylt (klicka bilderna större!).
 
Själv blev jag lite deprimerad när jag öppnade baconpaketet som legat i kylen och som fått mig att köpa just blodpudding när jag sist var i matbutiken. Baconet luktade svagt surt när jag öppnade paketet och när jag kollade omslaget hade det gått förbi "bäst före datum" med över en vecka.
Det fick bli blodpudding med bara lingonsylt till, visst gott det också, men kändes onekligen lite deprimerande.
Alltid lär man sig något, som att kolla bäst före datum innan jag planerar middagsmaten!
 
 
 

 
 
Erik

Kommentarer:

1 Ingrid:

Haha, där slog du huvudet på spiken, för mig är blodpudding ingenting som kommer in i min mun, men jag äter med glädje lever ;-) vilket många andra inte äter.

2 Herr Nilssons Fru "Temablogg" :

Verkligen läcker bild med matos o allt!! 10 poäng!!!
MEN jag tillhör de som älskar blodpudding, har de ofta istället för typ potatis till stekt fläsk, korv och jag har en gubbe som oxå gillar de MEN mina ungar har nog aldrig ätit de:) jag har bara goda minnen från skolmaten, de kan bero på att jag bara lagrar god minnen kanske.

3 Violen på Brandholmen:

Otur för dig när du hade tänkt få något riktigt gott att äta, men det blev visst bra ändå! Blodpudding är något jag helst avstår från men jag vet att många gillar den.

4 Lottisen:

Blodpudding med lingonsylt är jättegott! Mat som passerat bäst före datum kan vara deprimerande..

5 Anemonen:

Nu blev jag sugen på detta. Jag är mycket förtjust i just blodkorv. Helst ska det var den sorten med russin i.

6 Anki-itte:

Jag äter inte blodmat, så ...
Men bilden blev bra.

Svar: Eftersom du inte har namn/url som alternativ bland kommentarer får du tyvärr inget svar i din blogg.Men trevligt att du kommenterar.
Erik Kling

7 Freja:

Blodpudding är mums tycker jag. fast helst ska det ju vara just knaperstekt bacon till, så jag förstår att det blev lite trist utan den...

8 Arja:

Halloj!
Blodpudding, nyttigt sägs det men inget jag gillar!
Det där med bäst före datum får man allt kolla även när man handlar, finns varor som redan gått ut eller väldigt kort datum på! Bra matos bild :O)

9 Hanna:

Deprimerande så det skriker om det, men handlar nog mest om att jag fullkomligt avskyr blodpudding, både konsistens och smak. Har faktiskt aldrig riktigt förstått det där med inälvsmat eller blod i det som äts. Jag kanske är kräsen när det handlar om mat, korv äter jag inte heller, om jag inte måste. Har inga problem med smaken, det är mer konsistensen, att bita i skinnet. Deprimerande kommentar blev det också... haha, men snygg bild fick du till med matos och allt :-)

Svar: Så kan det vara, man kan ju knappast älska all mat. ;-)Jag anade att just blodpudding kunde väcka känslor hos bloggbesökare.
Erik Kling

10 Monica o Jacob:

Att baconet var surt var verkligen deprimerande för till skillnad från när jag var barn gillar jag blodpudding med bacon och lingon nu;-)
Ha en bra dag i värmen

11 Eva Trillian:

Så himla gott - om det inte blir för ofta :)

12 Charlotta:

Men jag blir glad, äntligen en "blodpudding-vän" - så svåra de är att hitta. ;) Inte behövs det bacon, bara välstekt och med lingonsylt. Men har man önskat bacon och det visar sig vara dåligt, ja DÅ är det deprimerande och irriterande.

Tack för din kommentar till min deprimerande bild. Intressant att du tyckte det räckte med "suddet" och att "instagram-reporna" skulle bort. Jag tyckte också att originalbilden (som faktiskt var suddig pga "dåligt foto") var bättre och det var där känslan satt, men jag gick överstyr och lade till reporna. Det blev nog lite för personligt "i original"...
Vill bara tillägga att jag inte är missnöjd med den omsorg min mor får, de gör nog ett rätt bra jobb, vad jag kan bedöma. Det som gör mig deppig är att det krävs så mycket av mig (och att mina syskon bor så långt bort så att de inte "kan" (vill?) hjälpa till). Och naturligtvis påverkar det humöret att se en gammal människa tappa sina förmågor en efter en. (För tillfället är min inställning "skjut mig" för jag får panik av att tänka mig själv i den situationen, sjuk och fullständigt beroende av andra. Men förnuftsmässigt vet jag ju att man "växer med uppgiften" och när/om den dagen kommer så kanske jag också kan finna mig till ro med att bli omhändertagen av andra.)

13 Caroline:

Haha, visst tänker man tillbaka på skolbespisningen när man äter blodpudding men faktiskt rätt gott och nyttigt för den delen :)

Kommentera här: