Trevligt eller?


Visst finns det mycket att vara glad över.
 
En tanke slog mig där jag promenerade genom parken på väg mot Aspuddens centrum. Kanske är detta de sista skälvande vårdagarna innan allt i naturen slår ut på allvar och blir så där ljusgrönt?
 
 
Damerna vilade benen en stund i vårsolen.
 
 
Småfåglarna syns väldigt bra där de flyger runt bland buskarna och kvittrar som om de är förvånade och förtjusta över vårsolen. De syns bra för ännu har inte grenarna fått en massa små gröna blad som fåglarna kan gömma sig bland.
 
 
Inte den bästa utsikten precis, om man inte vill se småfåglar. De kvittrade mycket inne bland buskarna.
 
 
Inte ens gräset har fått någon växtfart ännu, mest fjolårslöv på backen.
 
 
Ett par yngre kvinnor försökte finna lä och fann lite värme från vårsolen i slänten.
 
 
Lustigt hur nakna alla lövträden är. Grenarna avtecknar sig tydligt mot himlen.
 
 
 
Snart försvinner hussiluetterna bakom lövträden igen. Inte för att det gör något nu snart när grönskan kommer på allvar, men även denna korta period (innan all färg kommer i naturexplosioner) har sin alldeles egen charm och tjusning.
 
 
Det gjorde mig hur som helst glad under promenaden idag.
 

 
 
 
Snart halvvägs, mitt bidrag nr 41/100 i utmaningen #blogg100.
 
 
 
Erik

Kommentarer:

1 Violen på Brandholmen:

Varje årstid har sin charm och jag tror att många går och väntar på att bladen spricker ut och att det blir mer färg i naturen. Själv gillar jag björkarnas första, gröna späda blad, då känns det att våren är här! Tills dess får vi njuta av naturen som den är, lite återhållen men vacker ändå!

2 Eva Trillian:

Här fanns en hel tråd av bilder att gilla!
De skälvande sista dagarna av tid innan våren - det är väl egentligen så den är som bäst :) njutningen av ATT den kommer!

3 Stare Ström:

Det var länge sedan jag såg en sådan färg på himlen! Fin promenad du fick så här i början på våren. Det har kommit lite längre här, buskar och en del träd är gröna och kastanjerna är utslagna på några träd. Härlig tid!

4 Freja:

En härlig promenad! Här blåste det rejält, kalla vindar, så jag höll mig inne. Hoppas få en trevlig promenad i morgon istället!

5 Cecilia Andersson:

Härliga vårbilder och dessutom fågelsång!

När vi bilar hem till Sverige så är det lite mäktigt att följa naturens gränser. Ju längre upp vi kommer ju tidigare vår. Det är däremot oftast lite sorgligt när vi kommer in i Sverige då finns det inte några blad ännu på träden, ibland är det t o m snö på marken. Men efter en vecka eller två så brukar allt slå ut och det är underbart!

Betr mitt vattenhjul så vet jag tyvärr inte hur det har använts men gammalt och vackert är det!

6 BP:

Suveräna bilder från torsdagens "verklighet". Å är du säker på att personen med den röda anoraken är en dam;-) Åsså bara älskar jag den andra bilden. En av dina allra bästa om jag får säga så.

Svar: Tack för dina superlativ om bilder. Snällt av dig Beate. Jodå, jag gick förbi och på bänken satt två paranta kvinnor. :-) Men jag fattar själv inte varför du gillar andra fotot med damen som tittar in i buskarna. Fast någon avig humor kanske bilden har? Jag vet ju att du gillar humor i bilderna.
Erik

7 Hanna:

Fina bilder du fångat där i Aspudden, riktigt sådär tidigt vårlikt. Sista bilden är extra fin och effektfull med molnet som tornar upp sig på himlen, ser nästan ut som en stor explosion eller liknade.

Stefan Sundström är verkligen en schysst kille som ställer upp på många olika tillställningar, han snackar inte bara, han står för det han tycker. Han är snubben som kommer insläntrande med gitarren över axeln och pratar med alla som söker kontakt :-)

8 Marja:

Soliga, förväntansfulla, härliga vårbilder även om den skira grönskan ännu inte finns med. :)

9 Monica o Jacob:

Visst är våren underbar bästa årstiden om du frågar mej;-)
Härliga vårbilder du bjuder på;-)
Är så tacksam för den vinter vi haft, skönt när musklerna får vila från snöskottning ett år.
Ha en skön helg;-)

10 Lajsas Fotografi:

Det där ser verkligen trevligt ut! =) Vårkänslorna bara sprudlar! Dock inte i Kumla då det regnar här ;)

11 Anneli - A'la Foto:

Underbara bilder på den nydanande våren, innan allt exploderar och slår ut!
Tack för kommentaren på mina porträtt! Den enda ljuskällan jag har är solen men jag använder en reflexskärm som reflekterar tillbaka ljus på dem så det ser ut som det finns en extern ljuskälla!! :)

Ha en fin söndag!

12 Caroline:

Fina bilder!
Ja nu gör våren entré mer och mer :)

Kommentera här: