Hängande båt


Lika bra jag kör ett eget inlägg för Sinneskatten och Tema fredag denna sista vecka innan vi går in i maj månad. Det sker ju alltid med lite extra buller och bång. ;-)


Nere på båtklubben i Hägerstenshamnen har det varit full aktivitet denna lördag.
Båtarna får med stor kran hjälp att komma i vattnet.
Det är nu dags för båtarna att känna på Mälarens vatten och se om de kan hålla sig flytande.
 
Sinneskatten har temat "hänger", då kan denna bild passa bra.
 
 
Kranföraren verkade ha en del problem med sina spakar i hytten så båten fick hänga länge i luften.
 
 
Hoppas att dopet i Mälarens vatten har gått bra för alla fritidsbåtar.
 
 
Några båtar guppade redan vid sina bryggplatser.
 
Ser man på saken från ett annat läge kan man nästan påstå att båtarna hänger där på vattenytan. fast det är onekligen lite konstruerat sätt att se på saken. Lite "fönstertemavarning" på den hänger-lösningen eller hur? Fast någon direkt värme är det inte riktigt ännu i vattnet. Så badplatsen var tom med Örnberget var fullt med folk sol solade för fullt. Blev säkert en del grillat under kvällen..
 
 
 
 
Se där, nu är det söndag redan (klockan är drygt halv ett på natten!) och då kan detta blogginlägg bli dagens bidrag i utmaningen #blogg100. alltså nummer 58/100.
 
 
 
 
Varför inte passa på redan nu så kan jag njuta av det fina vädret som utlovats även på söndagen?!
 
Du får ha en trevlig söndag och simma lugnt!
 
• Kategori: Tema fredagTaggar: #blogg100, Aspudden, Hägerstenshamnen, Mälaren; • Kommentarer (4)
Erik

Kommentarer:

1 Pysselfarmor:

Undrar om någon av gubbsen där i bilden är båtägaren och han står där och "håller andan" att allt ska bra. Vilken katastrof det blir om båten ramlar ner...ja i och för sig har de säkert försäkring, men det tar säkert tid att reparera båten efter en sådan katastrof, så hela båtsäsongen "far sin kos"....

2 Anitas Malta:

Perfekt bild till temat och himlen är så blååå ;-) Jodå, med lite fantasi hänger nog båtarna där på vattenytan på bild två. En härlig tid nu när det är full fart nere vid småbåtshamnarna. Ja, inte så mycket här men minns när jag bodde i Stockholm och alla mina promenader runt Årstaviken. Idag har det varit toppenväder här på ön, nära 23+. På klipporna utmed medelhavet låg folk och stekte sig men få vågade på sig ett dopp. 16 grader är lite kallt :-)

Svar: Burr, bara 16 grader i vattnet. Då får det bli hotellpoolen istället.
Erik

3 Mia Ahlstrand:

Rolig bild och hoppas de fick i båten i vattnet sen :) Underbart väder vi har nu. Bara att njuta för på onsdag ska det bli kallare igen.

4 Anni:

Ypperligt hängande! Det temat lyckades du verkligen bra med.

Ja tänk, vilken fantastisk värme vi fått, som jag njuter! Samtidigt är jag glad att det ska bli svalare, jag vill gärna att det ska vara vår ett tag till - nu är det ju som allra vackrast ute!

Kommentera här: