Åtskilda

 
 

Ett gäng a-lagare sitter lite åtskilda från andra och ser folkmyllret vid Tvärbanans hållplats Liljeholmen.


Passar på att visa upp lite från den svenska vardagen nu när fototemat är åtskild.
Inne på Liljeholmstorget kan dessa a-lagare inte längre vara, då kommer polisen och motar bort dem. Det har jag själv sett ske vid ett tillfälle. Samma sak verkar ske inne i gallerian.
Bakom detta torg, nere vid sjön Trekanten brukade dessa a-lagare hålla hus. Det finns några parkbänkar nära vattnet där de ofta satt förr. Men där får de inte heller vara kvar. För alldeles i närheten finns en fin lekpark, så då passar det tydligen inte att de sitter där heller.
Numera håller a-lagarna ofta till på den här platsen. Det finns ett varmluftsuttag precis där de sitter, så småruggiga dagar är det säkert skönt just där. Ett annat populärt ställe för denna grupp människor är uppe på Nybohov, dit kommer man med en lång hissbana. Där har de ett par bänkar med utsikt över staden där de brukar slå sig ner.
 
Fortfarande har de nära till Systembolaget, som ligger i källarplanet (tunnelbaneplanet) på Liljeholmstorgets Galleria. Skulle de råka bli sugna på något ätbart så finns det också fyra olika mataffärer i Liljeholmen. Där finns Konsum, butikkedjan Lidl, Willys Hemma och ICA Kvantum som är störst av de fyra. Willy's ligger vägg i vägg med Systembolagets lokaler. Men Konsum ligger närmast gruppens nuvarande plats.
 
Sedan finns där otaliga små matställen i Gallerian och även puben O'Learys och på Liljeholmstorget finns även ett McDonalds och ett gatukök, Liljeholmens grill som får vara kvar på torget efter namnlistor, protester mm.
 
 
Här syns det bättre hur nära Liljeholmstorget "a-lagsgubbarna" brukar samlas.
 
 
Vardagsfotot är mitt bidrag till åtskild som är Birgittas onsdagstema.
 
 
Detta är också mitt bidrag nr 61/100 till utmaningen #blogg100. Nu bara 39 bloggbidrag kvar!