Cirkulärt


Cirkulärt, hm vad står cirkulärt för, det är väl ungefär samma som runt?
Det är Susannes fönstertema, cirkulärt fönster. som jag håller på att missa!
Nytt fönstertema är på väg och flärdfull är det sista jag känner mig som... så få se hur vi gör med fönstertemat nu kommande vecka. Men först lämna in cirkulärt fönster! ;-)

Kommer att tänka på cirkulär, ett fint ord för ett tryckt dokument som sprids så att flera kan titta på detta papper, cirkuläret. Minns att när jag i yngre år fick ett nyhetsbrev som kretsade kring frimärken, tror nyhetsbrevet hade "filatelicirkulär" som titel och namn, lite fint skulle det vara. Undrar om det ordet, cirkulär, fortfarande används bland folk? Det har nog dött ut mer eller mindre, lite som filateli nu när våra frimärken mest ser ut som klistermärken. själv tycker jag känslan för frimärken har försvunnit lite nu när de är som de är. Fast vem vet, kanske finns det fortfarande kvar hos en del som benämning och som hobby, att vara filatelist... men säkert finns inte längre något "cirkulär kring filateli" i cirkulation.
 
Så jag skulle kanske kunna visa ett fönster in i något postkontor om de fortfarande fanns kvar... blir inte lika bra att visa på mataffären som är vårt lokala postkontor och paketutlämnare.
 
Nej, då får det bli ett annat runt fönster eller två. Det finns inga runda fönster där paketen lämnas ut. Så istället har jag funnit några cirkulära fönster i en byggnad på en speciell plats, ett världsarv som ligger här i Stockholm.
 
 
Kontraster mellan solljus ute och dunkel inne i byggnaden.
 
 
Samma plats och byggnad, men annat cirkulärt fönster.
 
Kanske går det att se var jag fångade dessa fönster på bild?
 
Kan nämna att jag var ute på Skogskyrkogården när jag fann denna byggnad och där inne bland annat dessa två passande fönster. Intressant fotoutställning fanns det också i lokalerna! Även ett fik när man behövde en paus bland intrycken.
 
 
Nåja runt eller cirkulärt fönster finns det fler som funnit andra intressanta tolkningar noterar jag när jag ska lämna in mitt bidrag.

Susanne som håller i temat har själv ett snyggt bidrag från Globen i Stockholm.
 
  
 
 
 
• Kategori: FönsterTaggar: Skogskyrkogården, Stockholm, Världsarv; • Kommentarer (0)
Erik

Kommentera här: