Kungligt


Kanske dags att vara med i fönstertemat igen? Det har varit lite knepigt med tappade lösenord och annat som krånglar till "min datavärld" en del. ;-)
 
Denna vecka vill Susanne som håller i fototemat se ett kungligt fönster. Allt det turkosblå kring drottning Silvia är teckenspråkets färg, om någon skulle undra.
 
 
Noterar hur en livvakt syns lite diskret där bakom Silvia och spanar ut över publiken (bestående av skolbarn, lärare, föräldrar och andra inbjudna gäster).
 
Drottningen besökte och invigde nya Manillaskolan med tal och bandklippning nyligen. Skolan har flyttat från sina äldre lokaler ute på Djurgården till helt nya skollokaler på Kungsholmen (läs gärna mer här eller varför inte se även denna sida eller kolla här vad som händer med "gamla Manillaskolan").
 
Så kanske dessa bilder kan fungera till fönstertemat "kungligt" denna gång?
 
 
 
 
Klippa band är något drottningen klarar galant. Men saxen var ovanligt tung, noterade hon.
 
 
Drottning Silvia har själv varit "elev" på Manillaskolan (när skolan låg på Djurgården) och suttit på skolbänken för att lära sig en del teckenspråk, men språkkunskaperna har hon tyvärr glömt med tiden när hon så sällan får praktisera språket. Men drottningens öppenhet och intresse för teckenspråket finns kvar, det märktes under hennes besök på den nya skolan. Men det fanns så klart teckenspråkstolkar till hands som fixade översättningen (ursäkta den lilla vitsen).
Myndighetens egen hemsida med Manillaskolan finns här!


Drottningen under invigningstalet på Manillaskolan (teckenspråkstolken står bredvid).


Det för räcka så med kungliga fönster... trevligt att delta i fototemat igen.
 
 
 
Erik

Kommentarer:

1 larans:

Intressant att läsa och se. Verkligt fina kungliga (eller drottningliga?) bilder.

2 Violen på Brandholmen:

Det var då både kungligt och snyggt med självaste Drottningen på alla bilderna!
Kul att du är med igen!
Trevlig helg!

3 Stare Ström:

Om man får med en kunglighet på bild så blir det helt klart ett kungligt fönster!

Bakom mina fönster tror jag allt att det sovs många gånger!

4 Linnéa:

Snyggt Erik! Det var allt kungligt så det förslår. När det gäller barn, ungdomar, funktionshindrade vuxna o gamla så är vår drottning outstanding! Ett äkta engagemang osv!

Så härligt att du är tillbaka!

5 Anita - Malta:

Vilka fina bilder !! Det kan man verkligen kalla Kungligt om något. Kul också med din informativa text och länkarna.

Är jätteglad att du är tillbaka och hoppas att ordningen nu är återställd i din "datavärld" och alltruntomkring. Önskar dig en fortsatt skön helg från Malta.

6 Freja:

Massor av fönster på dina bilder, och kungligt så det förslår. Jag blev lite orolig för drottningens stol som ser ut att stå riskabelt nära kanten!

7 larans:

Temat dör dina bilder skulle kanske varit drottningligt egentligen? :-)Intressanta och fina bilder iaf!

8 Susanne Hultman:

Tänk, jag var på väg till Manillaskolan i september då jag vandrade runt på Djurgården i solskenet, men jag gick fel och kom aldrig dit. Egentligen var det en slump att jag hamnade där.

Nåja, drottninglikt är väl närmast temat för dina fönsterbilder, men ok, drottningen tillhör ju kungafamiljen så du får godkänt. ;)

Kul att du kommit tillbaka igen. Har saknat dina inlägg. :)

9 Klimakteriehäxan:

Klart kungligt, t o m med teckentolk!

10 Anni:

Hoppsan sa, och där stod du nära scenen som värsta pressfotografen? Vilka bra bilder till temat!
Och så kul att se dig igen, jag har undrat lite vart du tagit vägen. Ibland dröjer det ju ett tag innan man inser att någon inte synts till i bloggosfären.

11 Jah Hollis:

Kunglighet i aktion framför fönster. Det kan inte bli bättre till temat.

12 Hanna:

Kul att se dig på bloggen, känns som evigheter sedan. Har saknat dina bilder och texter, hoppas vi får se dig mer frekvent nu.

Dina drottningbilder är hur fina som helst. Färgtokig som jag är kan jag inte låta bli att säga att hennes röda dräkt gör sig snygg mot den turkosa bakgrunden ;0) Ett utomordentligt bra sätt att komma tillbaka till veckans fönster, full pott till dig!

Ha en riktigt fin höstvecka!

13 Fia:

Jag tyckte också att drottningens vackra röda dräkt kom till sin rätt i den blå omgivningen. Fina bilder på en vackert leende och engagerad drottning.

14 Pysselfarmor:

Ja det var ett rejält kungligt fönster så att säga du fångat.

Du undrade vad de kungliga vakterna i Prag hade att göra med Krakow - inte ett dugg. Lika litet som den kungliga vakten i Stockholm. Jag visade helt enkelt kungliga fönster från tre städer/slott.

15 B i r g i t t a:

Här var det bokstavligen och levande kungliga fönster - så påpassligt :)

Kommentera här: