Platt form

 
 
En tunnelbanestation i en förort.
 

Tycker mig kunna se en tydligt platt form på detta stationshus eller hur? Påminner till en del om utseendet på grannstationen Örnsberg, även om det huset har annat ytmaterial (tegel och trä). Själva plattformen på Axelsbergs tunnelbanestation kan du kanske ana under gångbron (i enkel, naken grå betong) som går över tunnelbanespåren framför stationshuset (med sin vackra fasad av tegelplattor i olika rödbruna nyanser). Samma tegelplattor kan ses på husen i förortens centrum (se fotot här under).
 
 
Del av Axelsbergs centrum (klicka gärna bilden större, gäller även här under).
 
Kan passa på att visa ett foto till, på en annan station med platt form (i alla fall platt tak). Har redan nämnt tunnelbanestationen, här kommer ett bildbevis också.
 
 
. .
Grannstationen på röda tunnelbanelinje 13.
 

  
 
 
Erik

Kommentarer:

1 Pysselfarmor:

Jamen se! Den plattformen skådade jag i morse på väg till jobbet. Tar en annan väg från Tumba nu när pendeltågen inte går så ofta p.g.a. olyckan.
Ha det gott!

2 Anita - Malta:

Hallå Erik !! Ja, du har då funnit plattformer i ordets rätta bemärkelse. Tänk vad många av alla dessa tunnelbanestationer i Stockholms förorter är lika. Samma sak med centrumen. En pizzeria, en livsmedelsbutik, kanske en frisör och sen är det oftast inte så mycket mer.
Kul med bilden på Axelsberg Centrum. Visst är det väl din skugga som syns där ;-)
Önskar dig en skön helg !! Här på Malta är det sol blandat med regnskurar. Termometern når knappt till 20+ men är November så är det :-)

3 Anni:

Ja du, vilken kontrast mot jugendnedgångarna i Paris - fast de finns nog inte heller i förorten.
Och idag ska allt byggas med glas, var tid har sin stil.
Kul att se Axelsberg i den vinkeln - snygg bild! Jag går alltid åt andra hållet när jag ska till mina vänner i närheten, så det där kände jag inte igen!

Kommentera här: