Polisiärt


Ett aktuellt och på sitt sätt passande fönsterval från Susanne som håller i fototemat, med tanke på vad som händer just nu i bland annat en del av Stockholms förorter. Jag har fångat en polisbil på bild vid torget i Liljeholmen, kanske behövde den polispatrullen skaffa lite lunchmat så att de sedan kunde utföra sina polisiära uppdrag på ett bra sätt.
 
 
En polisbil har tillfälligt stannat till vid torget.
 
Polisen har ju bland annat behövt hjälpa och skydda brandmän och annan räddningspersonal som har utsatts för stenkastande människor när de kommit för att släcka bilbränder och andra eldsvådor ute bland Stockholms förorter den senaste veckan. Helt galet att brandmän ska utsättas för stenkastning när de kommer för att släcka bränder! Ingen ska behöva riskera livet (att träffas av flygande stenar) när de "bara" försöker utföra sitt vanliga arbete. Olika proffs för tycka till om orsaken bakom dessa kravaller i förorterna och hur man kan lösa de bakomliggande problemen, jag lämnar bara mitt "polisiära fönster" i detta inlägg. Det finns många media, bevakat även från utlandet, som uppmärksammat kravallerna bland annat i stockholmsförorten Husby (där det hela började denna gång).
 
 
 
 
Erik

Kommentarer:

1 Pumita:

Även poliser behöver mat i magen så de orkar ta hand om bovarna. Det finns ju både korv och hamburgare att få här bredvid om jag inte minns fel... om de har bråttom dvs.

Känner inte för att kommentera förortsproblematiken idag (hjärnan har ledigt på söndagar) annat än att jag hoppas att det blir en valfråga!

2 Jah Hollis:

Ja, nu har Stockholm fått känna av hur det känns när vi i övriga världen får en bild av staden som en närmast laglös plats. Det är ju en bild som vid flera tillfällen, orättvist, målats upp av Malmöstadsdelen Rosengård. Men inget är svart och vitt enbart även om jag instämmer i vad du skriver om stenkastning och anlagda bränder och liknande.
Min fönster ligger i ett hus ni bara ser en liten del av. Jag har tänkt lägga in huset i Susannes fotoutmaning Hundra hus 2013 så småningom. Och det är ett ganska märkligt hus kan jag lova.

3 Anita A:

Visst är det galet att bilar sätts i brand och räddningspersonal utsätts för stenkastning! Farsoten sprider sig, i Varberg sattes hemtjänstens bilar i brand mm mm. Vad blir nästa steg?

4 Anita - Malta:

En vanlig hederlig svensk polisbil :-) Kanske är det så att de tar sig en liten paus för att få i sig mat och på så sätt öka energin ;-) Perfekt till temat !
Nä, vad är det som händer därhemma egentligen. Inte kul när Sverige nämns i så här negativa samanhang på de utländska nyhetskanalerna. Helt klart finns det stora problem och hur de ska lösas vete gudarna....

5 Hanna:

Ja du, det är verkligen hur sjukt som helst det som pågår just nu med brända bilar osv. De som startar upp kravallerna sågar verkligen av grenen som de sitter på. Dessutom är det ju deras egna grannar som de utsätter för detta. Man kan ju undra vad de vill uppnå med detta, okej uppmärksamhet, men den är inte positiv på något sätt. I och med detta kommer de att få det ännu svårare att få jobb med ett brottsregister i bagaget och grannarna kommer inte vilja veta av dem. Det påstås också vara folk utifrån som verkar ha vandalism som hobby, hur tragiskt som helst.

Min polisbil var nog på plats på stan förra veckan för att det var jippo på Våghustorget, det var innan allt startade i Stockholm. Men som du skrev hos mig, även Örebro har blivit drabbat, copycats som är i farten.

6 Susanne:

Pratade med släkten i Italien i kväll och min f.d. svägerska undrade lite om Stockholm eftersom hon planerar att komma hit i augusti och då gärna vill se vår huvudstad som hon hört så mycket om. Jag fick lugna henne, även om jag förstås också tänker på vad som händer där. Och egentligen är det ju ett uttryck för att människor inte har det bra.

Kommentera här: