Vardagsbestyr

 

Det är ofta liknande återkommande vardagsbestyr som fyller veckodagarna, en hel del som ska göras. Det är väl det som gör det till vardagsbestyr?
 
Där ute kommer det ner mer snö så det blir vitt igen, men det är inte alls konstigt så här i början av februari.
Fortfarande kan det vara skönt att tända ett eller flera ljus ibland, även om dagarna blir längre och ljusare.
 
 
Bara en liten filmsnutt på blockljuset först, som blev till en gif.
 
 
Men mina foton till onsdagstemat med vardagsbestyr denna vecka kommer här under!
 
 
Äta ska man ju, så bland vardagsbestyren finns matlagning ofta på schemat. Ibland tryter fantasin, men andra middagar blir det enklare att finna inspiration. Lite är det beroende på vad mataffärerna har att erbjuda. På vintern får en del frukt och grönt resa väldigt långt för att hamna i våra matbutiker. Jag brukar kolla varifrån råvarorna kommer och ratar ibland en del matvaror som rest långt. Hur brukar du göra, bryr du dig varifrån maten kommer?
 
Här har middagsmaten just kommit ur ugnen!
 
 
Inte lätt se vad det är...
 
 
Behövs kanske fler bilder så det syns vad det blev denna middag?
 
 
Ganska enkelt att göra denna maträtt. Kanske du vill ha receptet?
 
 
 
Ett blomkålshuvud kan se roligt ut, när man delar på det. :-)
 
 
 
Det är färsinbakad blomkål i ugnen som står på menyn. Det får bli mitt vardagsbestyr! Dags att äta!
 
 
 
 
Erik

Kommentarer:

1 Hanna:

Hoppsan, snacka om förvånad jag blev när jag fick se det brinnande ljuset, vad häftigt!

Blomkålsrätten vill jag ha receptet på, ser hur gott som helst ut :0)

2 Violen på Brandholmen:

Häftigt med det brinnande ljuset! Riktigt mysigt nu på kvällskvisten!
Färsinbakad blomkål låter gott och ser också gott ut! Önskar att många fler hade koll på var råvarorna produceras, tokigt med de långa transporterna.

3 BP:

1. Cool gif animation!
2. Tvåan tyckte jag var minst sagt... konstigt = grrrr
3. Resterande bilder och förklaringen ska bli min middag imorgon. Mums!
4. Eftersom du alltid är så artig och tackar för mina kommentarer hos dig så...
5. ... tackar jag för din kommentat hos mig;-I

Svar: Hi hi! :-)
Erik

4 Mona:

Mums, så gott det ser ut. Jag försöker köpa så mycket ekologiskt som det går, men jag vet att det tyvärr inte är det samma som närodlat.

Så vackert med det brinnande ljuset!

5 Olle:

Mmmm gratulerad blomkål så gott.Just nu mycket att "stå i" sakta men säkert är man på väg att bli "riktig Sörmlänning". Möbelanskaffning och inredning tar sin tid och får så göra.
Ha´de´bäst
Olle

6 Pumita:

Så trevligt med brinnande ljus! Duktig du är som fixar sånt! :) Själv har jag en alldeles vanlig en här på bordet bredvid datorn.

Ja, jag bryr mig om var maten kommer ifrån men jag kan inte leva utan frukt och grönt så det handlar jag iaf. Försöker då köpa sånt som inte har färdats alltför långt. :)

Mm, gratinerad blomkål är så himla gott. Länge sedan jag gjorde. Tack för tipset!

Kommentera här: