Skyltinformation


Söndag och dags för "Skyltsöndag" igen.
Idén kom Pumita med, men hon tar det själv lugnt mellan bidragen på bloggen just nu.
Nyligen valde Helena just skyltar på Fototrissen för att jag hade det som tema när vi just skulle "gissa temat". Fast jag stod över med något eget bidrag då, kändes lite onödigt ta en triss till med skyltar. Men nu kanske det är dags för skyltar igen? 
Kanske kan dessa skyltar duga, de finns där ganska många resenärer passerar förbi?
 
 
Gatenummer, precis som på en flygplats! Men inga flygplan vid utgångarna, utan en massa bussar som startar sina ofta långa markbundna resor från Cityterminalen åt olika håll.
 
 
Antingen kan du ta bussen ut till Arlanda och där fånga ett flyg ner till Amsterdam eller så kan du ta tåget ut i Europa och åka ner till Amsterdam, järnvägsstationen är granne med Cityterminalen. Väl där i Amsterdam kan du besöka det nyöppnade Rijksmuseet och kolla på all konst. Konstnären Rembrandt är väl representerad på Rijksmuseum med flera tavlor! Via Spanarna i radion och Jessika Gedins spaning nu senast fick jag reda på att en rolig liten film som museet i Amsterdam gjort inför återöppnandet efter en längre renovering av lokalerna. Filmen slutar med en pampig levande skylt, så den kan också passa bra till "söndagsskylten". Rijksmuseet har en egen kanal på YouTube, där finns flera olika små filmer.
 
 
 
 
 
Tänk vad man kan få reda på bara av att lyssna på Spanarna på P1. Även SVT har berört den ambitiösa reklamen kring Rijksmuseums/nationalmuseums nypremiär! Kortfilmen här ovan slutar i en scen som ser ut precis som den kända målningen här under som kan ses i museet.
 
 
Rembrandts målning "Nattvakten". Avbildade på målningen är Frans Banning Cocq och Willem van Ruytenburch. Den kända tavlan kan du se på Rijksmuseum i Amsterdam.
 
 
Tar även med ett foto på några resenärer jag fångade på bild på Centralstationen. Kanske är någon på väg mot Köpenhamn och kanske rent av vidare ut i Europa?
 
 
Några resenärer drar sina väskor
 
Mitt bidrag till helgens "Skyltsöndag" efter en idé som Pumita drog igång.
Det finns några andra bloggare som också bidrar med egna skyltar. :-)
 
 
• Kategori: FotografisktTaggar: Amsterdam, Cityterminalen, Rembrandt, Rijksmuseum, Spanarna, Stockholm, skyltsöndag; • Kommentarer (9)
Erik

Kommentarer:

1 Hanna:

Drar en djup suck och önskar att jag satt med en väska på Cityterminalen. Tar gärna bussen eller tåget till Arlanda och hoppar på en flyg, bara jag får lite miljöombyte, är så vårtrött och seg så jag snart börjar leva björnliv, fast omvänt...

Nu finns ett riktigt bidrag till skyltsöndag uppe hos mig, tack för att du kommenterade och undrade, blev liksom sparken i baken som jag behövde ;0)
Ha det gott!

2 Jah Hollis:

Ja, där finns det skyltar att hålla koll på. Sådana stora centrum för resande ska ju varje större stad med självaktning ha numera, ja även många av de mindre. Nattvakten har jag studerat på plats en gång för många år sedan. Sådana målningar är fantastiska att se i verkligheten.
Konceptkonst och installationer i all ära, men kom igen när ni lyckas få till något sådant här:
http://commons.wikimedia.org/wiki/File:William_Turner_-_Fishermen_at_Sea.jpg
Och själv har jag lagt in en skylt där det kan behövas förstoringsglas, kanske:
http://jahhollis.blogspot.se/2013/04/skyltsondag-den-28-april-2013-slutsnoat.html

Svar: Tavlan som Turner målat och som du länkar till skulle jag verkligen inte vilja uppleva i verkligheten. Men en snygg tavla!Jag gav dig en länk till snöhögar som vi nog får ha kvar länge, även om snön slutat falla från skyn. Trevlig vecka.
Erik

3 Jah Hollis:

Vet inte om länken till min sida funkar som den ska. Men du hittar vä annars ändå?
http://jahhollis.blogspot.se/2013/04/skyltsondag-den-28-april-2013-slutsnoat.html

4 Della / Var Dag ett Äventyr:

Det här väcker reslusten. Igen. :)

5 Della / Var Dag ett Äventyr:

Jag tack, ta bort skylten och låt oss ha snöfritt ett tag i alla fall. :)

Svar: Låter de få vara kvar. Lustigt hur det blir ibland. :-)
Erik

6 Della / Var Dag ett Äventyr:

Jag tack, ta bort skylten och låt oss ha snöfritt ett tag i alla fall. :)

7 Della / Var Dag ett Äventyr:

Mitt inlägg skulle vara hos Jah Hollis. Hur det hamnade här vet jag inte. Dessutom i trippelupplaga. :)

8 Stare Ström:

Sådana skyltar följer jag gärna. Och jag har sett utställningen på Shiphol!

9 llhertz:

Men du läser ju som en kratta sa far min en gång till mig och det gör jag. Här läser jag bussgodis på din översta bild ;)
Skämt åsido med eller utan godis så växer reslusten här. Mmm, kanske Amserdam och det nyöppnade Rijksmuseet... :)

Kommentera här: