Äldre fönster


Susanne som håller i fototemat vill se ett antikt fönster denna omgång. Funderar först på att visa upp slavarnas minimala fönster under den romerska arenan "El Jem". Men det är inte mycket till fönster, bara minimala ljusinsläpp som leder ljus dit ner under arenans golv. Inte så mycket att visa upp (tycker jag) så istället visar jag ett foto från Visby ringmur. En skyddsmur kring Visby som stod färdig år 1288. 
 
 
 
På fotot syns några fönster på den snart 800 år gamla muren runt staden. Ganska gammalt men bara "halv-antikt" med tanke på åldern. Fast med annat vinkling på när något räknas som antik så tycker jag att fönstren är antika sedan länge. Äldre fönster är det ju helt klart. Antika tycker jag de är, få se vad du tycker?

 
Så jag passar på att lämna in mitt fönsterfoto medan jag löser Melodikrysset under tiden.
Flera olika språk bland frågorna idag i Melodikrysset och då var det ingen fråga på någon låt vars sångtext doldes med en finsk version. Men väl sång på franska, svenska, holländska, engelska och tyska, inte illa. :-)
Trevlig helg!
 
 
 
Här hittar du andra antika fönster

 
 
Erik

Kommentarer:

1 Hanna:

Ja här kan man snacka om antikt. Gillar muren mot den blå himlen och de små fönstren som skapar små tavlor av himlen. Har aldrig varit på Gotland, men någon gång ska nog också jag ta mig dit.

Hoppas du löste Melodikrysset :0)

Nu är jag tillbaka med ny blogg.

Svar: Det gick bra att lösa Melodikrysset, inga större svårigheter. Det var lätt förra veckan och det var enkelt få ihop krysset även denna vecka. :-)Ska ändra min länk till din nya blogg.
Erik

2 larans:

Medeltida antikvitet kan väl vara ett begrepp det också, och i så fall är det ju ett alldeles utmärkt foto till veckans tema. Dessutom en riktigt fin bild med fönsterna där mot den gotländska blå himmelen!

3 Mia:

Enligt min syn på antik, så nog är det här ANTIKT i allra högsta grad *L*

4 Anna ..tassar in..:

Meeeen jag bara smälter..Visby ringmur kan jag utantill kan jag meddela..så mycket 1100 tal så man bara spinner..tre kilometer kärlek kallar jag den muren.

5 Susanne:

Ja, det ser ju ut som en väldigt antik mur om inte annat. Helt i klass med de romerska byggena. :)

6 Pumita:

Du får godkänt av mig iaf. Det är solklart att det är fönster helantikt med tanke på att antikt är synonymt med omodernt och uråldrigt.

Hade de glömt bort finskan? :( Skämt åsido, kanske bäst så för det är ju inte så många som förstår...

7 Pysselfarmor:

Verkligen antika! Ringmuren är vacker och tänk om de kunde berätta om allt de varit med om!

8 Karin:

Helt klart en antik byggnad i mitt tycke! Perfekt val!

9 Linnéa:

Hej där Melodikrysshjälten, nu får du göra om det där med att vinna. Om inte ringmuren är antik då vet e fanken vad. Fint bidrag till fönstertemat denna vecka. Själv fick jag vara lite minimal, där på torpet. Man tager vad man haver!
Ha de gott nu i veckan!

Kommentera här: