Kommentarer:

1 Hanna:

Det är fantastiskt med dessa gamla byggnader som fortfarande står efter alla år. En byggnad som andas massor med historia. Det är förskräckligt att många av dessa platser blivit förstörda i nutida krig, bara för att... Måste har varit en spännande upplevelse att besöka.

Svar: Du har helt rätt, det är ganska häftigt att känna historiens vingslag när man besöker en sådan plats. De spelade in filmen "Gladiator" på denna gamla romerska arena El Jem i Tunisien.Själv gillar jag även mer s.k. nutidshistoria, där dina rälsbussar är ett bra exempel.
Erik

2 Monica o Jacob:

Ja du man kunde bygga förr i tiden, riktigt häftigt att så stora delar står kvar än i dag;-)
Ha en skön måndagkväll;-)

3 Cecilia Artista:

Man undrar lite vad som hänt där innanför på arenan! Hoppas att det inte var riktigt gladiatorspel men ..? Historiskt intressant är det förvisso!

Svar: Jag tror inte de hann ha så mycket gladiatorer på arenan i El Jem. Tog lång tid att bygga den stora arenan och upproret mot romarna blossade upp i samma veva som byggandet pågick. Men visst är det intressant, precis som Alhambra! Där är det betydligt vackrare, för det gjordes färdigt. :-)
Erik

4 ormbunke:

Tänk att de byggde så fina byggnader för att se på hur de slogs med livet som insats. Ha de gott.

5 Mona:

Vilket enormt byggnadsverk! Det var faktiskt inte länge sen jag såg Gladiator.

6 Pysselfarmor:

Säger som övriga att det är fascinerande samtidigt skrämmande att besöka sådan arena...Tunisien var jag i på 1970-talet..jisses det var längesedan!
Du har ett minne du som en elefant dvs långt minne
;-)) absolut var det där jag gick en broderikurs i just Järvsösöm ;-))
Här i Lappland håller vi på att smälta bort i värmen...men tänk här är det så försenat allting - det är vår!!?? Rönnen blommar! Det har jag aldrig varit med om tidigare!

Svar: Inte ofta jag blir liknad vid en elefant. ;-)Trevligt att du får uppleva våren en gång till. Var glad för värmen och att det inte regnar som det gjort i Småland! Jag som tyckte vi i Stockholm hade dåligt väder i juni, men vad är det mot regnandet i Småland nu senaste dagarna?
Erik

7 Vin och Bild:

Imponerande byggnadsverk. Har sett det i verkligheten. Har däremot inte sett Gladiator.

Kommentera här: