Trassel

 
Det senaste snöovädret kring Östersjökusten och Stockholm nu i veckan skapade mycket trassel med svårigheter för bilar och bussar i det hala väglaget. Tågtrafiken hade allvarliga problem och flyget till Bromma och Arlanda hade många inställda flygningar! Det var trafikkaos under onsdagen och fortsatta trafikproblem även under torsdagen. Många hade svårt ta sig till och från arbetet. Det var stora förseningar i kollektivtrafiken. Varje gång det kommer snö under vintern här i Stockholmstrakten så tenderar det att bli trafikkaos och trassel. Nu var det ett riktigt snöoväder och då blev det så klart extra besvärligt.
 
Så nu när Sinneskatten har temat trassel denna fredag så bjuder jag på några bilder som kanske kan passa till temat. Att ge sig ut innebar klar halkrisk, det var mycket snö och svårt ta sig fram. Inte helt enkelt att stå på benen när det plötsligt blev halt under fötterna! Bilderna är från torsdagen, dagen efter snöovädret.

Såg flera som halkade omkull när jag var ute i snön! En som halkade hamnade på bild också.
 
Inte roligt halka omkull mitt i gatan och sedan ha svårt komma upp i det hala underlaget.
 
 
Damen fick hjälp av två snälla personer som lyckades få upp henne på benen och hjälpte henne upp på trottoaren bort från biltrafiken.
 
Att dessa två hjälpte upp damen gillar jag, härligt se medmänniskor som hjälper behövande, så detta blir också mitt bidrag till torsdagstemat!
 
 
 
 
 
Som synes gick det bra, strax "halkade" damen vidare. (Klicka bilden större!)
 
 
 
Inte ofta som man ser, men innan snösvängen kom igång i förorten efter snöstormen, så var säkert skidor en bra metod att ta sig fram. Mannen hade bra glid under skidorna och åkte fort nerför backen.
 
 
Dessa bilder blir mitt bidrag till Carinas trassliga tema. :-)
 
Här hos Sinneskatten finns fler trassel-bidrag!
 
 
 
Erik

Kommentarer:

1 Violen på Brandholmen:

Otäckt med halkan! Man går ju och spänner sig av rädsla för att halka omkull. Tur att damen fick hjälp och att hon inte skadade sig. Fin serie bilder!

2 Cecilia Artista:

Usch vilket snöoväder det varit runt Stockholmstrakten! Skidor var nog bästa fortskaffningsmedlet!
Fin liten bildberättelse!

3 Della / Var Dag ett Äventyr:

Tråkigt att halka så där och läskigt om man inte kommer upp fort nog bland bilarna. Bra att hon fick hjälp.

4 Jah Hollis:

Ja, när vintern slår till ordentlig är det upplagt för trassel på många vis. Vi har fått vår del även i Malmö, men skidor behövs inte.
Ja, det är skönt att ha en ordentlig dator igen. Har fattat nu att livstiden är begränsad, även för en Mac. Ha en bra helg!

5 jeanette:

Alltid samma trssel så fort det kommer snö. Sverige lamslås.

6 Pumita:

Visst blir man glad när folk skyndar till undsättning! Hon kanske skulle haft stavar att stödja sig på. Fyndigt med skidorna! Men det är inte ofta man behöver dem i stan. Nu finns det hopp om livet igen när ovädret har dragit norrut. Önskar dig en skön helg!

7 llhertz:

Ja nog trasslar snöyra till livet ordentligt om man inte är lycklig ägare till ett par skidor. :)
Tänker när jag ser dina bilder att det skulle vara trevligt med en spark. Kanske ska jag prata vänligt med Tomten?

8 Kristallina:

Det finns hopp för mänskligheten. Härligt att se att det finns folk som hjälper till. Vädret har trasslat till det mesta även hos oss.

9 Anitas Blogg - Malta:

Reste tydligen från Stockholm i grevens tid ;-) Det där ser inte alls roligt ut och så mycket trassel det skapar. Lätt att falla omkull även för den som är stadig under fötterna. Tur att det ibland finns hjälpande händer i närheten. Gillar din sista bild. Skidor kan ju vara ett smart sätt att ta sig fram på så kan man blanda eländet med nöje ;-) Trevlig helg.

10 Inger Maryissa:

Jo, nog ställde snöovädret till det med en hel del trassel här i Stockholm
och det måste ha varit så jobbigt för många att t.ex. ta sig till och från jobbet m.m.då inte kommunikationerna funkade som de ska
Fina foton
ha en bra Adventshelg

Svar: De plogar till en del, men snöröjningen är inte speciellt bra. Knepigt nu med all snö och mer kommer det. Mindre gator har efter snudd en vecka ännu inte fått plogbesök. Parkvägar har upptrampade spår av hundägare och andra som pulsat kring i snön, inga plogar där inte. :-(
Erik

11 Kakan:

Trassligt värre blir det när man ramlar i snön men tur att hon fick så snabb hjälp.
Ha det bra!
Kram Kakan

12 anemonen:

Vad snällt att hjälpa till. Det finns de som bara vänder bort huvudet. Fy så tråkigt. Jag har förstått att ni har fått mycket snö i huvudstaden. Då har vi i mörka småland varit förskonade. Tack för besök hos mig.

Kommentera här: