Vad är skräp?

Handen på hjärtat, när tycker du något går från "bra att ha"-pryl till skräp, dags att slänga?

Denna vecka ska vi visa upp skräp på Tisdagstema. Det finns mycket skräp!

Varmt denna sommardag, då kanske det passar bra att visa upp ett äldre foto... ;-)


Så jag backar tillbaka till januari och visar grovsophämtning i Aspudden.

Du kanske inte är "den sorten", att du sparar på en massa saker?
Men tillhör du samma sort som jag så kan det vara svårt att avgöra när en låda full med olika saker bara är skräp! Den där trasiga skålen som bör gå att limma ihop igen, den där gamla laddaren till mobilen och de där recepten som du "bara sparat" för att det verkar gott och "det ska jag prova någon gång", är det verkligen värt att spara? Varför har jag lagt ner allt i en låda? Du kanske märker min "inre strid"? Helt klart samlar man på sig en massa saker. En del är bara skräp, så är det.
Det har tagit tid det kan jag erkänna, men jag har kommit till den insikten att mycket är bara skräp. Det är ingen större idé att ha kvar "bra att ha"-prylar. Skulle jag eventuellt behöva något, ja då får jag väl köpa nytt. Ut med skräpet bara!


Sopor i luften samma vinterdag!

Försöka sälja sakerna på en loppis? Är det värt mödan? Vill någon verkligen ha mina gamla "Nick Carter" kioskdeckare?
I sensommar, den 4 september är det loppis igen på Hägerstensvägen.

Det finns mycket skräp!
Nere i Italien har de problem med skräp i Neapel, se klippet här under eller kolla bara här!Jag antar att du vet historien kring Neapel och allt skräp i staden? Maffian styr i Neapel (Camorra) och korrupta politiker förmår inte ändra på stadens obefintliga sophämntning som skapar sopberg håller på att kväva miljonstaden.
Fann denna artikel på nätet, bara några dagar gammal.
Kanske inte tillhör själva fototemat, men jag tycker det är lite kul. Om jag har "lite onödigt skräp" så är det ingenting mot vad de har i Neapel! :-)Mer skräp hittar du här,

Erik

Kommentarer:

1 Lisa:

Jodå här sparas det på alldeles för mycket så i sommar ska det rensas från en massa skräp i vår källare... är ambitionen iallafall ;)

2 Cecilia Artista:

Det finns verkligen ett överflöd av prylar i vårt samhälle. Jag brukar ha som riktmärke, t ex vid flytt eller också annars, att saker som jag inte använt på 10 år ska bort!Ett större problem dock är ju alla sopberg i Frankrike. Och Neapel är väl värstingen där. Stark maffia som inte bryr sig om hur folk tvingas ha det. Usch!

3 Monica o Jacob:

Ja "bra att ha" saker har vi massor av, grovsoporna hämtas en gång i halvåret och då får man sätta på sej skygglappar och rensa;-))))

Neapel ja att det får förekomma i modern tid är ofattbart, men vem vet snart kanske det ser likadant ut här.

Ha en bra kväll;-))))

4 Monkan:

Såna där besöker jag inte längre... jag har helt enkelt gett UPP eftersom de alltid är överfulla och man får hålla på i en evighet för att försöka trycka ner sitt skräp, alla förpackningar. Fast när jag läste om Neapel så tänkte jag att jag kanske ska ge återvinningen EN chans till i alla fall.Men jag är bra på att spara saker :) Glasburkar åker oftast in i skåpet i stället för att slängas, och nu har jag kommit på att vissa plastaskar till cocktailtomater lämpar sig utmärkt som t.ex presentförpackning. Till och med "riktigt" skräp kommer till användning, jag gjorde en mall av kartong från ett bokpaket när jag skulle måla lite mönster på en tröja, plastomslagen till diverse tidningar som jag prenumererar på spar jag för att använda som skydd när jag ska göra nåt kladdigt pyssel och häromdagen fick en olivburk bli blomvas :) http://pysslaosyssla.blogspot.com/2011/06/hjartn.html

5 Pysselfarmorl:

Det är väl så att vissa saker är "känslomässigt bunden" med minnen och så....de sparas men hur ofta tittar man på dem eller använder dem?

Tur att man inte bor i Neapel.

Häftigt med 2 km-loppis!

6 Erik "Semlan":

Tack för kommentarerna!

Jag far runt och kommenterar när jag "passerar bloggen". Det är så fint väder ute just nu, så det är bara ibland jag sitter vid bloggen. :-)Tack för tipsen ni kommer med.Cecilia: Först tänkte jag, har de problem med sopor i Frankrike också?!

Sedan förstod jag att du "bara" flyttat på staden Neapel/Napoli från Italien till Frankrike. ;-)

Tror fransmännen är bättre på sopor än italienarna.Monkan: Måste tyvärr hålla med dig. Ibland får jag inte ner glasburkarna i igloon/containern för det är redan fullt. Inte så kul att gå hem med påsen igen.

Men visst går en del att återanvända. Det finns ju refillförpackningar också!Monica o Jacob: Det är just det där med "skygglappar", jag har så svårt mentalt. Men jag kämpar vidare, det går åt rätt håll. ;-)Pysselfarmor: Du har så rätt, visst har man känslomässiga band till prylar. Fånigt, men så är det. Det underlättar ju inte slängandet...Kommer att ställa ut foton i gamla postens lokaler i Aspudden tillsammans med fotograferna Hans Strand och Olle Svensson när "2km Loppis" hålls längs Hägerstensvägen. Välkomna!

Kommentera här: