Peter Carlsson

Sista föreställningen före jul. Peter Carlsson och de blå grodorna gjorde ytterligare ett bejublat framträdande på Scalateatern lördagen 18 december. Peter Carlsson är en fantastisk estradör, hans mellansnack är lika bra som låtarna de spelar. Gårdagens föreställning ingick i deras pågående 16 årsjubileum och nu ska de ha behövligt jullov. Men denna jubileumsföreställning fortsätter efter nyår, så chansen finns att njuta av honom senare i vinter om du vill på Scalateatern bakom Norra Bantorget.

Bara en av de gamla grodorna är kvar, basisten Staffan Wiklander. De tre andra är nya medmusikanter till Peter, trummisen Kjell Gustavsson, klaviaturspelande Kristin Stenerhag och på diverse blåsinstrument Per Grebacken. Den nye trummisen Kjell öppnade andra delen av konserten med ett skönt nummer i "Blue Men Group" stil.


Blå grodan Kjell Gustavsson spelade trummor på plaströr, härligt nummer tillsammans med skönsjungande Kristin (bakom en ljusskärm).
Klar blinkning mot "Blue Men Group" som nyligen uppträdde i Stockholm. Kompruppen heter ju passande "Blå grodorna".

Peter Carlsson lutade sig ganska mycket mot sin gamle "vapendragare" Staffan Wiklander. Vi fick till exempel veta att det var Simon Brehm, kapellmästare i "Hylands hörna" som fick Staffan att välja just bas som instrument.
Staffan framförde också en härlig version av "Big Noise From Winnetka" tillsammans med Kjell (på ett set barntrummor). Här visade Kjell att han platsar mycket bra i Peters kompgrupp, med den lekfullhet och fantasi han besitter. Han slog sig runt på scen med trumstockarna och hamnade på Staffans ståbas och slog på strängarna. Underbart nummer!

Både saxofonisten Per och keyboardspelande Kristin fyllde mer tomrummet efter forna musikanters platser. De var inte dåliga, men deltog inte i det musikaliska lekandet på samma sätt som Staffan och Kjell. Kanske att de växer in i sina roller om de fortsätter spela med Peter.
Det var en bra mix av äldre nummer och även en hel del som jag inte vare sig sett eller hört förut. Som vanligt förekom musik från Evert Taube och Karl Gerhard (som Peter imiterar mycket bra) bland flera.


Peter Carlsson sjunger för fullt och här syns Kristin bakom keyboarden och Per byter just från flöjt till saxofon.

En mycket underhållande föreställning med ganska mycket äldre rock'n'roll musik denna gång (förra gången jag såg Peter live var det mycket blues). Visst fanns det med ett par bluesnummer också, skam annars, och igår kväll fick jag också höra "Rastastugan" livs levande. Det var kul att få delta i "We want it, We want it!". Peter levererade flera berättelser från barndomen med lokala gubbar och gummor med lustiga namn, som "Stora svajen" med en ovanlig talteknik. Även en fräck historia berättade han för oss.

Du kan höra på två låtar med Peter Carlsson i detta inlägg
 
En oförglömlig kväll tillsammans med Peter Carlsson med många skratt och härlig musik. Jag fångade in både en cd och en t-shirt efter konserten ute i foajen till teatern. Numera den metod som ger musikerna lite extra pengar och mig ett trevligt musikminne.
Tack för ännu en härlig kväll Peter Carlsson! 


Kjell, Staffan och Peter tackar efter konserten.
Erik

Kommentera här: