Liten och stor.

Skolorna har startat igen efter det sköna sommarlovet. Nu vid skolstart finns det poliser som kontrollerar bilisterna som passerar skolorna. En del kör för fort förbi skolorna, där hastighetsgränsen är 30 km/h. I ett inslag i nyheterna nyligen berättade en polis att han bötfält tiotalet bilister på en timme vid en skola i norrort. Dåligt att bilisterna som inte håller hastighetsgränsen. Barn är mjuka, bilar hårda. Vuxna bör ha vett att ta det lugnt vid skolor, eller hur? Barn tänker sig inte alltid för, plötsligt springer något barn ut i vägen efter en boll. Hastighetsbegränsningarna är där för en orsak. Polisen märkte också att det var flera föräldrar med egna barn i skolan som körde för fort förbi. Hoppas böterna sved i plånboken och att fortkörarna numera håller fartgränserna.
Föräldrar utsätter sina egna barn för risker. Vi ska ju föregå som goda exempel för våra barn, eller hur? En del lyckas mindre bra.Liten och stor (?). Båda har hjälm.Andra tolkningar här hos Tema fredag!
Erik

Kommentarer:

1 Jah Hollis:

Bra bild och båda har hjälm, så det kunde kanske vara värre. Folk som sätter sig vid ratten i en bil verkar ofta genomgå en underlig metamorfos och bli fartblinda. Håller man fartgränserna ute på de stora vägarna i Skåne betraktas man som ett farthinder.

2 LissenTo:

Sådär är det, alla kör så fort.

Har reflekterat att man skjutsar barnen även om sträckan är minimal. Därför är det mycket trafik framför skolor och med mer avgaser.

Tja, det finns mer att säga, egentligen.

Ha en skön helg. Lissen

3 Maria G:

Tack och lov att båda har hjälm på sig. Man kan undra om man får skjutsa på detta sättet?

Det är ju självklart att man ska köra lugnt när man passerar en skola, men tyvärr tänker inte alla så. et du skriver om försiggår även här där jag bor. Även här har en och annan förälder blivit bötfälld för de kört för fort utanför sitt barns skola.

Ha de gott!

4 Misswhatsit:

En bra illustration till stor och liten. Trots att det kan vara tveksamt att skjutsa så. Tänkvärda ord också.

Ha en bra fredag!

5 ElStiffo:

Människan är en mystisk irrationell varelse.

6 Pumita:

Hm, de har hjälm iaf... tänker man som svensk. Hade det varit på sydligare breddgrader hade det suttit några till på skotern och hjälmarna hade lyst med sin frånvaro. Två ytterligheter med andra ord. Men jag kan inte låta bli att tycka att bilden är jättemysig.

7 Mad World:

Mysigt ser det ut, men är det egentligen lagligt att åka så? Typiskt svenskt tankesätt. De har ju hjälm i alla fall och det är viktigt.

8 Monica o Jacob:

Ja ingenting förvånar en längre, här sitter 4-5 åringar i knät på pappa och rattar bilen,

IDIOTER;-( Och det där var väl inte så klyftigt det heller, tänk om han går omkull.

Ha en skön lördag, i morgon är det kollektivt på Trissen vilket passar oss helt perfekt;-)

9 Della:

Bra att båda har hjälm och att dom bara är två :) Upp till fyra på samma var inte alls ovanligt i Vietnam och länderna runt omkring när jag var där för ett tag sedan.

10 Pysselfarmor:

Ja jisses då hmmmmmm!

11 Mona:

Det är verkligen stor skillnad i säkerhetstänk i olika länder. När jag var i Paris (fast det är ju några sedan) var det kutym att man parkerade bilar hela vägen runt alla gathörn. Bilden är i alla fall en perfekt illustration till temat.

Kommentera här: