Veckans fönster 19

Höll nästan på att glömma...
Dags för ett nytt fönster, har valt ett som sitter på ett hus i Aspudden. Finns ganska många hyreshus där som firar hundra år ganska snart, många hus byggdes runt 1910. Kanske något som stadsdelsnämnden skulle göra något skoj av, ordna en gatufest på Hägerstensvägen eller annat liknande?Symmetriskt nyrenoverat fönster, men asymmetriska insynsskydd... :-)

För den som vill, fler fönster finns hos Susannes fotoblogg
Erik

Kommentarer:

1 Fia:

Angående pestepidemin var det här en ganska bra länk: http://home.swipnet.se/~w-86149/pest2.htm

Tydligen var det digerdöden som blossade upp i olika omgångar. Jag sökte på flera ställen, och informationen ser ganska likartad ut överallt, men den här länken sammanfattar det på ett bra sätt.

2 Ulla:

Tänk vad mycket fint vi har omkring oss bara vi öppnar ögonen och ser. Jag gillar mycket, men fönster är ett speciellt ämne för mig. Ha en go söndag!

3 Erik:

Tack Fia! Så då drabbades väl helsingforsborna innan båtarna gav pesten vidare till Stockholm... när nu denna farsot kom från öst.Ulla: Får man fråga på vilket sätt det är speciellt för dig?

4 annette:

Så vackert fönster, tänk om man ville renovera mer gamla fönster istället för att byta ut till nya!Ha det så bra!annette

5 Ninni:

Ett jättefint fönster, helt i min smak.

Skönt när man tar tillvara de gamla och inte bara byter ut mot moderna i en helt annan stil Det finns ganska många såna skräckexempel.

6 Pumita:

De där små tygbitarna till gardiner ser så söta ut!

7 Susanne:

Och i ditt gamla fönster ser jag ytterligare ett fönster. :)

8 Marie Carpe Diem:

Gillar verkligen "insynsskydden".

Kommentera här: