Komysterium får sin lösning

För rätt länge sedan, tidigt i våras försökte jag fånga vad som såg ut som en ko som kom gående på en parkväg nedanför Sjöberget. Det verkade konstigt, vem promenerar runt med en ko? Kanske någon bloggläsare som minns..?
Svaret visade sig finnas utanför 4H-gården vid Klubbensborg. En "vit nöt" gick och betade i hagen alldeles ensam. Verkade klart nöjd med gräset i hagen.


Rena Sörgårdsidyllen mellan Axelsberg och Mälarhöjden. Men inga hästar syntes till... det har funnits "kusar" tidigare, i alla fall. Kanske är hästarna på sommarkollo?

Där ligger också en mindre camping

svenskar, norrmän och tyska husbilar dominerar på campingen...

 
klicka på de små bilderna... så blir de större!

Granne med campingen finns också ett riktigt trevligt liten fik med underbar utsikt.

en lugn dag, ovanligt få besökare som tagit sig ut hit.
Inget fel på utbudet eller hur?

Kan nämna det (även om det nog syns), allt är hembakat. Inte billigt, men inte heller dyrt i överkant. (Två personer får en god fika och någon pajbit för runt hundringen.)

  
personligen gillar jag fiket i Klubbensborg betydligt mer än betydligt mer kända kafé Lyran (ligger i Bredäng, nära Mälarhöjdsbadet som fått trist uppmärksamhet i nyheterna senaste veckan).
Det går att vandra från ena fiket till det andra, en rätt fin promenad förbi Mälarhöjdens klättrande villor vid Mälaren och så lite mindre kringelkrokar (kan vara bra med karta i bakfickan om man inte kan trakterna).
Från Klubbensborg går det att gå långt längs Mälarens vatten. Med några få kortare undantag går det att cykla eller gå hela vägen in till Hornstull längs Mälarens vatten. Väl i Hornstull kan man fortsätta ända in till city. Men en sådan långpromenad kräver nog flera fikastopp och gott om tid. 
Inte helt lätt att cykla hela vägen, men även en cyklist kan kliva av och leda cykeln en bit...


Från verandan på baksidan av fiket är utsikten rätt fin. (Bilden lutar betänkligt, beroende på att jag höll på att trilla omkull. Men det gick bra, jag höll mig stående.) Lugnade ner mig med en blåbärspaj och vaniljsås och en stor Latte!
Även en regnig dag kan ett besök fungera bra, finns gott om sittplatser inne i huset, rätt många med sjöutsikt.

Miljön är fin i området.

husen längs vägen är inte allmänna, det är stugan ytterst på udden som är fiket!
 
fler trevliga hus och stugor i Klubbensborg. Ha, ha, allt började med att jag fann kon i hagen...

 
Över taket på 4H-gården (där kon bor) in mot stan, med Ekensbergs gula bostadshus och bland annat DN-skrapan i fjärran. Även i detta inlägg märks onekligen en del vatten...