Färgglatt kulturellt

 
 
 
 
 

Trevligt att se kultur som jag inte brukar komma i kontakt med. Färgglatt, riktigt vackert!


 Dags för "Skyltsöndag" i grevens minut. Varför inte något som en slags motpol till vad som skedde i Almedalen dagen före politikerveckan började på Gotland?
 
Här några bizarra ögonblick i Almedalen, enligt DN.
.
 
Just det ja, det var Pumita som kom med idén till "Skyltsöndag", detta fria fototema.
Flera som deltar brukar kommentera hos varandra och självklart även hos Pumita.
 
 

Portar

 
 
Söndag, ny vecka, ny triss!

Dags visa upp några dörrar/portar denna gång. Utan mer tidsspill, snart är det dags för fotbollsmatch från Brasilien, så nu kör jag min triss, häng med. :-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Undrar hur många åsnor man kan finna i Storstockholm?
Åsnan här ovan som passerade utanför butiken och porten fångade jag på bild i staden Gafsa, staden var helt omgiven av en massa sandig och grusig öken i södra Tunisien.
Mittenbilden är en liten del av den gamla nedlagda brandstationen i Midsommarkransen, men med en väldigt stor entrélampa.
Överst ser du den pampiga porten till tullens packhus i Helsingfors hamn. Hela porten tycker jag utstrålar fullkomlig makt.
 
 
 

Långsamt

 
 
 
 
 
 
Det finns onekligen olika varianter på långsamt.
Jag menar att bland motorbåtar finns det snabba rackare, så snabba så man måste ha "njurbälte" på sig för att behålla organen på rätt plats i kroppen när man nästan flyger fram över vågorna!
Så finns det trivsamma ångbåtar som tuffar på i ett lugnare, rätt långsamt tempo.
Men ännu långsammare brukar dessa flytetyg vara. Det går inte så fort med segelbåt och ännu långsammare går det om man tar sig fram på vattnet med paddel.