Livet är skört

 
 
 


 


Passade på att flytta undan detta sorgsna "fågel-fynd" med hjälp av två träpinnar till sidan om parkvägen, så behöver inte fler se dessa fågelrester.
Att det rörde sig under bröstfjädrarna såg jag under flyttandet, så jag antar att naturens egna städpatrull redan startat sitt arbete och börjat ta hand om fågeln. Säkert kan städpatrullen jobba lättare i gräset när de slipper asfaltlagret där på vägen.
Undrar hur småfåglarna upplever denna tryckande sommarvärme som vi haft ett tag nu?
 
 
 
 
  
 
 
 
 

Roma klosterruin

 
 
 
Här i resterna av ett gammalt kloster hålls på sommaren teaterföreställningar.
 
 
Minns inte vem, men någon bloggkompis ville se mer bilder från Gotland. Vad gör jag inte för mina bloggvänner?
Nu när ämnesvalet är helt fritt denna onsdag så kan jag passa på att visa lite mer foton från Gotland.
 
Det finns många olika scener där det spelas teater på sommaren.
Våra "vanliga" teaterscener har ofta sommarstängt, eller så kör de enbart en pjäs under en begränsad period under sommaren. Men runt omkring i Sverige finns en massa alternativa teaterscener som man kan besöka under sommaren.
En av dem är Romateatern på Gotland. De har i många år spelar olika teaterpjäser varje sommar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Teatern spelar inne i det öppna rum som ruinerna efter klosterkyrkan i sig skapar.
Det blev tyvärr ingen tid över att se deras föreställning av Shakespeares "Komedi av misstag". Den pjäsen har jag lustigt nog inte sett och då tycker jag själv att jag sett ganska mycket av allt det som har satts upp och visats av allt som Shakespeare skrivet. Nåväl, nu vet jag om denna komedi även om jag inte fick se just denna uppsättning. Teatergänget tipsar kring klädsel följande: 
Trots att det är sommar rekommenderar vi varm klädsel eftersom Romateatern spelar utomhus i Romaklosterruin - vi vet av erfarenhet att det kan bli kyligt när man sitter stilla. Regnkläder är att föredra istället för paraply. Paraplyer stör sikten för publiken bakom och skapar smatter som stör hörbarheten i föreställningen. Vid skyfall avbryts föreställningen en kort stund för att inom kort återupptas.
Det verkar onekligen som de hittills bör ha haft en bra säsong, med tanke på soliga dagar.
 
Det är inte så mycket ruinrester kvar från Roma kloster och precis bredvid ruinen som nära granne finns en stor vitkalkad ladugårdsbyggnad.
 
 
 
 
 
 
Kanske har grannen/bonden "lånat" några stenar från det gamla klostret när han byggde sin stenlada?
Då har ju ruinen kommit till någon nytta, utöver att bli spelplats för en teatergrupp nu i modern tid.
 
Detta får bli mitt val/bidrag denna onsdag när Birgitta lämnar fototemat valfritt. :-)
 
 

 
 
 

Citronsurt

 
 
 
 
 
Skärpan må saknas lite i fotot, men den citronsura smaken är skarp och klart tydlig, helt ljuvlig och bara så där skönt total.
Citron tycker jag mycket om i alla dess former och det går att göra flera olika läskande goda sommardrinkar med denna typiska italienska likörsort som viktig beståndsdel i dem alla!
 
En god drink heter Amalfitini (snudd tungvrickning när namnet uttalas) och görs på limoncello, vodka, persikosprit, transbärsjuice och Cointreau. Två barer i samma stad i södra Italien gjorde var sin Amalfitini-drink åt mig, som lustigt nog smakade väldigt olika. Goda var de bägge två, men jag förstod inte vad som fick dem att smaka så pass olika. Vid nästa barbesök blev det någon annan drink utöver espressokaffet så jag kom aldrig till klarhet vad som orsakade så pass olika smak på samma drink. Ett semestermysterium. ;-) 
 
Nästan som en liten efterrätt är denna drinkvariant, enkel att snickra ihop. Bra att ta till efter en varm sommardag (som nu).
 
Minst två persikohalvor (fungerar bra med konserverade persikohalvor, då gärna lite av spadet också) uppskurna i mindre bitar hamnar ner i en tillbringare med krossad is i botten på en tillbringare.
På detta häller du Jokks tranbärsjuice, lämna plats i tillbringaren för ungefär en deciliter limoncello och så slutligen några droppar campari. Om man vill öka alkoholhalten häll på lite ren vodka också. Rör om och låt stå en stund så persikobitarna suger i sig lite gött, serveras kyld.
 
Fast då måste man ju tåla lite surt. ;-)