Dimmigt

 
 
 

Utsikten uppifrån översta våningen på DN-skrapan (på Kungsholmen) skulle kunna bjuda på en fantastisk utsikt.
Men tyvärr var det dimmigt där ute så det gick inte att se så långt i den vita vällingen.
Kändes lite som ett misslyckat besök, men lunchmaten som bjöds där uppe smakade bra och trevligt sällskap hade jag.
 
 
 
 
 
 
 
 


På tork

 
 

Paret tar en picknick i gröngräset medan badkläderna torkar i trädgrenarna tillsammans med handdukar och badlakan. Snart blir naturen så där skönt grön igen och ett dopp i sjön blir möjligt utan att man fryser om tårna. Det känns som att våren redan är på god väg fast det bara är slutet av februari.
 
Fotot togs under en promenad till Eolshäll i somras.

Får bli mitt bidrag till tisdagstemat kläder, du får ha en skön dag.


 
  
 
 
 

Threads of Destiny

 
 
 
 
Dags för lite film, faktiskt en svensk filmpremiär på nätet. Festligt tycker jag och tillhör inte vanligheterna (tror jag). En grupp svenskar (under ledning av regissören och eldsjälen Rasmus Tirzitis) som gillar Star Wars filmerna har under lång tid och med mycket lite pengar ändå lyckats få ihop en hel långfilm helt i samma anda som George Lucas egna rymdfilmer. De som arbetat med filmen har inte fått någon lön, de har ställt upp ändå och medvetna om att de kan lägga till detta jobb i sitt CV och säkert få nya, betalande filmjobb i framtiden. Det gäller främst alla eldsjälar, allt folket som jobbar bakom kameran och har med efterproduktionen att göra, som har varit omfattande. Det finns så klart en massa datagrafik i filmen. (Länken till julspecialen en bit längre ner här i blogginlägget beskriver i filmklippet också en del kring efterproduktionen, ganska intressant.)  

Många av skådespelarna i filmen har ingen direkt skolning eller träning i skådespelandets ädla konst, vilket onekligen märks på gott och ont, mest gott för man anar hur mycket alla inblandade älskar hela historien med Star Wars. Alla medverkar kanske först och främst just för att de alla gillar Star Wars filmerna. Sedan är det säkert en kick att kunna se sig själv, om så bara i en biroll och veta att man är en del av filmen.
 
 
Inför filmpremiären, en vacker miljöbild från "Threads of Destiny".
 
Regissören och en skådespelare gästade SVTs morgonprogram i torsdags.
 
 
 
 
 
Men det har alltså blivit en hel långfilm till slut, efter alla år och nu kan du se den på YouTube. Vill du se den? En enkel metod är att gå in på denna hemsida och titta på filmen "Threads of Destiny" där.
Där kan du se filmen helt gratis. För Lucas produktionsbolag tillåter "hyllningsfilmer", bara de som gjort "sin hommage" inte tjänar några pengar på resultatet eller på något sätt skadar hela "Star Wars" idén.
Det kan man verkligen inte påstå att de gör i "Threads of Destiny", en rymdberättelse helt i linje med "riktiga" Star Wars.
 
 
 

Resultatet må kännas lite som en kopia på del två i Star Wars-sagan, mycket känns igen i historien, men ändå med en liten egen tvist. Men det finns så mycket kärlek till Star Wars och hela den begreppsvärlden bakom gänget som gjort filmen,
Med mycket arbete från alla inblandade under lång tid ger ett slutresultat som inte behöver skämmas för sig. Det som stör lite är den stundtals ganska dåliga dialogen med repliker som framförs på styltig och ibland rätt usel engelska. Delar av dialogen får mig att minnas Mats Helge Olsson som gjorde några B-filmer för länge sedan och i hans filmer var dialogen också¨usel. Men mycket actionscener i lågbudgetfilmerna gjorde dem ändå till stora kassasuccéer, rent penningmässigt.
 
 
En av skådespelarna, färdigsminkad, väntar bara på sin filmscen.

I fallet "Threads of Destiny" blir det ingen kassasuccé (eftersom Lucas inte tillåter det), men filmen kan säkert bli en tittarsuccé på You Tube!
Jag hoppas verkligen det, den här typen av hyllningsfilmer, speciellt när det görs så här pass bra är värd uppmärksamhet och framgång för de inblandade i projektet.
 
Det skadar inte att ha sett alla eller i alla fall några av Star Wars filmerna för att uppfatta och uppskatta den här svenska långfilmen. Det finns till exempel en rolig barscen även i denna film, bara för att nämna något som känns igen från originalfilmerna. Samma sak med en kortare träningsscen som den unge Jedikrigaren gör med sitt lasersvärd. 
Det går att göra science fiction film även i Sverige, det är tydligt och klart efter att ha sett denna snygga hyllning till Star Wars.
 
Om du ännu inte sett filmen och gillar science fiction och Star Wars speciellt, så klicka på länken och bara njut av "Threads of Destiny".
 
 
Snygga filmaffischer!