Återvinning

 

Några olika skyltar guidar besökarna inne på återvinningen. Vilket i sin tur får mig att tänka på ett lite speciellt fototema, "Skyltsöndag".


Äldre elektronik har sin plats på återvinningen innan de demonteras och blir till olika nya saker.


Äldre tv-apparater får sin sista vila på olika återvinningsstationer över landet. Dessa tunga "tjock-tv" försvinner mer och mer. Tur är kanske det, för apparaterna är verkligen både tunga och otympliga och ganska svåra att flytta. Enklare att  möblera och flytta runt dagens lättare och modernare platta tv-skärmar.
 
Det finns några skyltar som visar vägen för de gamla prylarna och de skyltarna kan få bli mitt bidrag denna söndag till "Skyltsöndag", ett slags fototema som Pumita skapat och där vi är några som brukar lämna bidrag. Bland kommentarerna finner du andra som deltar. Pumita själv har semesterstängt för tillfället. Allt är väldigt fritt och otvunget... på ett trevligt sätt.
 
 

Platt form

 
 
En tunnelbanestation i en förort.
 

Tycker mig kunna se en tydligt platt form på detta stationshus eller hur? Påminner till en del om utseendet på grannstationen Örnsberg, även om det huset har annat ytmaterial (tegel och trä). Själva plattformen på Axelsbergs tunnelbanestation kan du kanske ana under gångbron (i enkel, naken grå betong) som går över tunnelbanespåren framför stationshuset (med sin vackra fasad av tegelplattor i olika rödbruna nyanser). Samma tegelplattor kan ses på husen i förortens centrum (se fotot här under).
 
 
Del av Axelsbergs centrum (klicka gärna bilden större, gäller även här under).
 
Kan passa på att visa ett foto till, på en annan station med platt form (i alla fall platt tak). Har redan nämnt tunnelbanestationen, här kommer ett bildbevis också.
 
 
. .
Grannstationen på röda tunnelbanelinje 13.