Lekfullt

 Dags igen för ett skyltbidrag, blir ett lekfullt bidrag denna söndag.
Notera den handskrivna skylten, tillåter lite olika lekar denna "komboskylt".
Att leka detektiv har kanske också du gjort i "lekande livet"? Kanske även läst om liknande äventyr i litterär form, något som bland annat Astrid Lindgren skrivit om med sin bokfigur Kalle Blomkvist.
Bland mina egna favoriter när jag började "sluka böcker" var "Tvillingdeckarna", en serie ungdomsböcker som skrevs av Sivar Ahlrud (som var en psedonym som dolde flera författare). Kanske inte så konstigt att man sedan fortsatt läsa deckare som vuxen efter otaliga Tvillingdeckare och Fem-böcker... Just nu har jag börjat läsa deckaren "Två soldater" av författarna Roslund & Hellström, verkar spännande och bra (så långt som jag kommit).

Skyltsöndag är en idé som Pumita startade och håller liv i och här kan du finna fler som deltar.

 

Polisiärt


Ett aktuellt och på sitt sätt passande fönsterval från Susanne som håller i fototemat, med tanke på vad som händer just nu i bland annat en del av Stockholms förorter. Jag har fångat en polisbil på bild vid torget i Liljeholmen, kanske behövde den polispatrullen skaffa lite lunchmat så att de sedan kunde utföra sina polisiära uppdrag på ett bra sätt.
 
 
En polisbil har tillfälligt stannat till vid torget.
 
Polisen har ju bland annat behövt hjälpa och skydda brandmän och annan räddningspersonal som har utsatts för stenkastande människor när de kommit för att släcka bilbränder och andra eldsvådor ute bland Stockholms förorter den senaste veckan. Helt galet att brandmän ska utsättas för stenkastning när de kommer för att släcka bränder! Ingen ska behöva riskera livet (att träffas av flygande stenar) när de "bara" försöker utföra sitt vanliga arbete. Olika proffs för tycka till om orsaken bakom dessa kravaller i förorterna och hur man kan lösa de bakomliggande problemen, jag lämnar bara mitt "polisiära fönster" i detta inlägg. Det finns många media, bevakat även från utlandet, som uppmärksammat kravallerna bland annat i stockholmsförorten Husby (där det hela började denna gång).
 
 
 
 

tv-teknik på plats


Väljer ett fönstermotiv som visar en del av en stor teknikbuss som krävs när något ska sändas live på tv. Susanne har valt "televisivt fönster" denna gång, passar bra denna tv-rika helg. Det är mycket kablar som ska dras och teknik som ska fungera för att tv-publiken ska kunna se till exempel ESC-finalen från Malmö Arena eller finalmatcherna i hockey-VM från Globen. Ibland ser man dessa "tv-bussar" stå på stan någonstans, fulla med teknik och kunnig personal för att kunna sända ut något intressant till tv-publiken.

 
 
 
 
Vill du kanske se fler fönster, kolla då bland kommentarerna hos Susanne (se nedan)!