Botaniskt


Sent lämnar jag in veckans fönster denna gång, men vill gärna vara med. Susanne som håller i fönstertemat har ännu inte tagit sommarledigt, kul att några fototeman fortsätter även under sommaren (eller delar av den i alla fall) och denna vecka har hon valt temat "botaniskt". Helt rätt nu när sommaren är full med blommor och andra trevliga växter, som jordgubbar (mmm!).
Inser att min egen blogg hamnat lite på undantag den senaste tiden, det är ju sommar och mycket annat att göra. Ledig behöver man ju också vara. :-)
 
Titta gärna in på Hannas blogg och hennes fönster denna vecka. Mitt foto visar andra museala fönster från samma konsthall och med samma frodiga gröna blad, men fotot är taget från utsidan (Hanna stod inne i ett av utställningsrummen). I Örebro, där utanför konsthallen, finns också en annan kopia av samma staty som jag själv brukade rida på som litet barn i Stockholmsförorten Västertorp. Onekligen lite roligt med en offentlig staty som finns på flera olika platser i landet.
(Jag har även visat den staty som finns i Gävle i ett tidigare blogginlägg.)
 
 
 
Denna staty är inte alls lika blank och nött på getryggen av ridande barnrumpor som den i Västertorps centrum. Undrar hur många år som denna getstaty funnits i Örebro och hur många barn som ridit på den getryggen? Den ute i Stockholmsförorten blev en barnfavorit redan på 50-talet när den statyn och många andra statyer fyllde hela Västertorp.
Statyn "Gubben med geten" är gjord av konstnären Allan Runefelt.
 
Ett annat botaniskt fönster vill jag också passa på och visa... en blomrik hörna.
 
 
Med rätt soliga förhållanden mår blommorna gott, speciellt när någon med gröna fingrar ser till dem. :-)
 
Just idag har det kommit regn där jag är, något som verkligen behövs nu när gräsmattorna börjat bli bruna i brist på vatten och växterna börjar se lite trötta ut. Det har varit väldigt torrt i markerna, så naturen tar tacksamt emot regnet.
 
 
Ps! Roligt att de där Stieg Trenter-deckarna jag nyligen skrev om i ett blogginlägg nu finns på SVT:s Öppet arkiv att titta på!  Ds!