Vanligt fönster

 
På väg mot en äldre byggnad i solskenet, ganska kallt i luften.
 
Den låga solen skapar tydlig skugga på gata och hus.

Jaha, det blir att jag visar upp flera fönster denna gång. Susanne som håller i temat vill denna vecka se ett vanligt fönster. Solen sken denna resdag, så det blev lite skugga på trähuset och även på husen på väg dit längs Järnvägsgatan. Det temat "skugga" hade Sinneskatten nu senast, mer skugga hittar du här! Nog är väl även fönstren på husen vanliga, speciellt detta stationshus (flera foton här under) har ett typiskt vanligt utséende. Finns många liknande stationshus i vårt land, de flesta verkar vara byggda med samma ursprungsritning som mall/underlag. Kanske inte så konstigt, vissa funktioner ska husen inrymma, som en väntsal för resenärer. Jag gillar dessa äldre stationshus, som ser ganska lika ut över hela landet, om de inte har blivit ersatta av modernare stationsbyggnader. Just denna station kan du få se om du passerar Lycksele under din resa.
 
 
Balkongen på övervåningen ger en fin skugga på stationshusets fasad tycker jag.

Går över stationsplan och runt huset. Finns inte så många resenärer vid stationen.
 
 
Det här är väl vanliga fönster? Namnskylten på stationen kommer jag att återkomma till i annat tema snart. ;-)
 
Förr var det ofta stinsen som brukade bo i lägenheten ovanpå väntsalen i stationshusen.
Men jag undrar vem som nyttjar bostaden nu för tiden? Stinser är väl lite av en utrotningshotad yrkesskara numera och tydligen är lokförare lite av en bristvara (enligt denna artikel i DN).
 
Blivit lite inspirerad av Hanna som tar många fina foton på bland annat gamla byggnader. Just byggnader har Hanna samlat här om du vill kolla mer.  :-)
 
 
 
 
Men främst är inlägget mina bilder på några vanliga fönster på ett vanligt trähus i många samhällen.