Skapad närmiljö


Fredagstema fortsätter glatt vidare med samma tema "människoskapelser", vecka efter vecka. Varför inte vara med igen i fototemat? Så nu, precis före jul, deltar jag igen när fredagstema kör för tionde (om-)gången.

Tunnelbanans spår skapar som ett större dike i landskapet. Lite av landskapets kuperade miljö finns kvar i den av människohänder tillrättalagda och skapade miljön som vi dagligen rör oss i. Det här är inget som jag brukar tänka på, men visst är det mesta i stadsmiljön omkring oss människoskapat.
 
 
Här syns Hägerstensvägen till höger om tunnelbanespåren och längs den gatan syns i fjärran delar av Aspudden. (Fotot taget nära Axelsbergs tunnelbanestation.)
 
Passar på att länka till en dokumentärfilm om Hägerstensvägen och förorten Aspudden.
 
Inte ett spår av någon snö på fotot som togs nyligen! Det blir troligen en snöfri jul kring Stockholm detta år, denna julhelg, om inte vädergudarna brutalt ändrar på det. Kanske finns snön där du är, får önska en God Jul!
 
 
 

Stentuff


Julen närmar sig, men det känns inte riktigt så kan jag tycka. Total brist på snö och ett ovanligt milt väder (för att vara december månad) får mig att drömma mig ner till områden vid Medelhavet och minnas. Då kan temat "stentuff" få illustreras med ett lämpligt foto taget med just Medelhavet precis runt husknuten. Just nu tror jag det är ungefär samma väder här som där, men där slutar likheterna. Jag får önska dig en riktigt god jul!

 
 
 
 

Skyltsöndag och jullåt

 
 
Tog ett foto på en gatuskylt, något för Skyltsöndag kanske?
 
Trevligt namn på kvarteret om man gillar husdjuret, men jag såg ingen katt stryka längs huset. På Monteliusvägen kan man få en fin utsikt över huvudstaden! Kanske har du varit där och kikat ut över stan.
 
Hörde konstiga textrader i en ny julsång på radio. Jag tycker Malena Ernman sjunger "Absent minded taxes" i låtens början, innan Jerry Williams hjälper till med sången i jullåten "Counting Miracles". Underligt, vad är frånvarande skatter och varför sjunger Malena om det?!? En jullåt för skattmasen kanske?!
Hm... får inte ihop det. Kanske får du ihop Malenas sång i "Counting Miracles".
Bara en lössläppt tanke kring en ny julsång, passar på att önska trevlig advent.
 
Fler bidrag till "Skyltsöndag" finns här hos Pumita!