Under ladan.


Varför inte delta i Sinneskattens "Tema fredag", det var ett tag sedan jag senast var med i detta fototema. Så här kommer mitt bidrag till "trassel" som är veckans tema.
 
 
Blandade uttjänade och slitna prylar har stuvats in under ladan på landet.
 

Ganska trassligt och småsnårigt under ladan. Möjligen en ställe där sorkar och möss trivs, märkte av lite rörelse och prassel där under... Ganska knepigt kan det bli att få ut all bråten. Saker som inte längre används har hamnat dit under årens lopp, kanske en vanlig metod (kanske ser det ut så under flera lador?!) Som stadsbo är det med viss nyfikenhet som jag betraktade bråten. Ladan har tjänat lite som en trasmatta ibland kan få göra, där under sopas skräpet in så syns det inte. Fast visst är det bättre att ta bort skräpet och städa ordentligt.

 
Mer "trassel" hittar du här hos Sinneskatten!
 
 

Huvudlöst

 
Vem är damen i vitt som snabbt passerar förbi in i huset?
 
 
 
 
Susanne som håller i fototemat veckans fönster vill se ett "huvudlöst fönster", inte helt enkelt tema denna gång, småklurigt är det, men det kan nog lösas det här temat också. Susanne är vanligen tolerant till våra inlämnade fönster. :-)
Jag hämtar mina fönsterbilder från början av juli månad när det mesta av och kring svensk politik tillfälligt flyttar från huvudstaden (lustigt ord eller hur?) ut till Gotland och Visby.
 
Kanske kände du igen vår kulturminister på fotot ovan. Fru Lena Adelsohn Liljeroth gick in och hämtade snällt ut sina kollegor så de som så ville kunde få ta ett gruppfoto. På gatan stod ganska många, en del som ville nå regeringsgruppen med sina budskap och även några journalister och fotografer.
Gruppen som kom ut skulle ha sitt återkommande "torsdagsmöte". Kanske känns några igen på fotot här under?
 
 
Det är lätt att missförstå eller missförstås, det anser säkert några av politikerna. En del smått huvudlösa uttalanden har kommit från några av dem...
 

En brokig samling av ministrar, partiledare och borgerliga politiker fångades tillsammans på bild under Almedalsveckan när de kom ut från sitt "torsdagsmöte" och snällt ställde upp sig för gruppfoto. Detta rutinmässiga möte som vanligen sker på Rosenbad (i Stockholm) varje vecka för regeringsgruppen och eventuella inbjudna. Vill nämna att några "russin i kakan" redan hade lämnat ön för helt andra uppdrag.  
Fönstren på det äldre huset tillsammans med politikerna får bli mitt "huvudlösa fönsterbidrag". ;-)
Kanske lite långsökt men likfullt mitt fönsterbidrag som för ovanlighetens skull är ganska politiskt och något annat än ett skyltfönster med lämpligt huvudlöst innehåll som en del har valt att visa upp (därför har jag valt bort det motivvalet). Men inget ont om skyltfönster, de erbjuder många intressanta fotomotiv och kan användas till många teman! :-)

Vet inte vad du tycker, men jag anser att flera av dessa politiker ibland uttalar sig ganska huvudlöst. Under politikerveckan i Almedalen försökte de flesta vakta sina tungor från ofrivilliga grodor, extra påpassade som de är av många media och andra grupper och lobbyister som var där i Visby på Gotland. Nästa sommar blir det säkert mer nerv och allvar i dessa tal (när det är valår) och antalet föredrag och utspel blir också säkert fler!
Det är onekligen inte helt enkelt att vara politiker i vår moderna tid, när de ofta är påpassade och tekniken vi numera har nära lite hands så enkelt kan fånga upp vad som görs och sägs. Det är nu för tiden ganska svårt att gömma undan ett klavertramp, vilket en och annan politiker insett. Mediaträning tror jag snart att vi alla behöver, man vet ju aldrig när man hamnar på någon film eller bild.  


Vill du se fler fönster?