Frigående

 
En lämplig musiktitel vill Birgitta som håller i Onsdagstema se denna vecka.
 
Väljer ett foto från konstutställningen jag besökte i helgen (se även Fototrissen här). Fick mig att tänka på en speciell låt.
 
Minns ni hitlåten "Who let the dogs out?" med Baha Men.
 
 
Tycker den passar bra till bilden, kolla på Håkan till höger och den påklädda hunden. Kan nästan tro att han frågar just den frågan.
(Kanske ska nämna att Håkan Steijen inte är hundägaren.)
 
Tittar in hos Birgitta och ser att hon har valt "Bang Bang".
 
Varför inte bjuda på mitt låtval också, om du skulle ha glömt den (inte lätt när man hört den).
 
 
 
 
Det finns ju hundväder påstås det. Kanske inte riktigt samma sak, men...
 

När vädret förändras till det sämre och det kommer en stormvind har vi inte så mycket att sätta emot. Det märks nu när orkanen Sandy drabbat USA:s östkust och ställt till med stora materiella skador. Finns olika hemsidor där de har samlat en del foton, som CNN som har samlat väderbilder här att titta på.
En del foton är ganska otroliga, vilken kraft i stormen.

Lätt att bli ödmjuk mot naturens krafter. Kolla här, SvD samlat ett bildspel på förödelsen i Sandys spår!

 
 
 
 
 

Konstigt

 
 


Rondellhundar har man sett i en del rondeller, men en rondellälg, som de har uppe i Lycksele, tycker jag är lite konstigt. Något konstigt är tisdagstemat. Klart kul att de placerat en älg (undrar om det är älgen Hälge?) uppe i jakttornet mitt i rondellen! Fast troligen ganska naturligt i ett område där älgjakt och annan jakt säkert tillhör det vardagliga för många. Ovanligt och konstigt är det för en storstadsbo på tillfälligt besök. :-)

 
 
 
 
 

MinneVarför inte minnas sommaren nu när vintern precis verkar vara på gång och står ute i farstun och klampar otåligt? Det tycker i alla fall Helene som håller i Måndagstema och hon vill gärna se något sommarminne. Bidrar med några foton från i somras.

 
 
En högsommardag vid Mälaren.
 
 
 

Minns gärna några dofter, skulle gärna lagra en del av försommarens härliga dofter om det gick. Får lagra dofterna i minnet så gott det går. ;-)
 
Säkert har du också märkt att dofter ibland kan trigga igång gamla minnen, doftminnen kan vara riktigt starka. Ofta är dofterna vid matlagning av den trevliga sorten tycker jag, kanske för att jag är matglad. Det finns tyvärr också tillfällen när jag kan störas av en stark och tydlig doft. En del som använder parfym tar ibland alldeles för mycket på sig, kanske dövas deras eget luktsinne av det myckna användandet och de märker inte själva hur starkt de doftar. Men det märks väldigt tydligt ibland när man åker kommunalt och någon som "stinker" av parfym passerar förbi i vagnen eller på bussen. Sommarens doftar är över lag av den trevliga sorten.
 
 
 
 
 
 
 
Varför inte ta med även detta foto med blommor som en del kanske ser mer som närmast ett ogräs, men det gör inte jag, jag tycker lupiner är så vackra. :-)

Ganska blöt var denna sommar också, vilket gjorde markerna ovanligt svamprika. Trevligt att regnandet gav ett matiga resultatet. Men jag struntar gärna i regnet, minns hellre soliga varma sommardagar, speciellt idag när det blåser kallt.