Stenar.Några funna strandfynd, ganska lena stenar.

Har du slängt smörgås någon gång? En ganska rolig lek om du är vid en strand där det finns lite olika stenar på stranden, det kan inte bara vara mjuk sandstrand.
Att först leta efter platta och runda stenar på stranden och sedan kasta dem ut över vattnet. Det får inte blåsa för mycket, helst inga vågor på vattenytan. Stå där och tävla i att få stenarna att studsa på ytan. Det har jag gjort med mina barn, många gånger när de var yngre. Det var min far som tävlade med mig när jag var barn. Det är väl en sådan sak som pappor lär sina barn?
Se hur många gånger stenen studsar på ytan innan den sjunker till botten. Är stenen både platt och rund kan den studsa flera gånger, ganska många gånger. Tävla med någon och bli lycklig när stenen studsar hela åtta gånger. Kanske blir det vinstkastet? Ofta blir det bara två, tre eller kanske fyra studsar. En del stenar vill inte studsa alls, bara plopp och direkt ner under ytan. Det gäller att gå ner på huk och slänga ganska plant med vattenytan, då kan det studsa riktigt bra.
En ganska rolig lek, en stund i alla fall.
Här har du en länk till Illustrerad Vetenskap och "hur kastar man smörgås?"

Det händer att man vill spara några mjuka och lena stenar. Leta stenar på stranden kan vara skön avkoppling. Antar att de flesta har gjort det någon gång? Kanske bara ha den lena stenen i fickan och känna på den ibland. Ibland får några mjuka stenar följa med hem.

Så gick mina tankar nu när onsdagstemat är "rund lek". :-)Här finns andra tolkningar

Upptagen.


Funderat på dagens tema och inser att en del bilder kanske inte riktigt passar sig...
Men då kan det kanske passa ganska bra med denna bild?
Dagens tisdagstema är upptaget.
Upptagen båt hamnar på sin uppställningsplats.

En båt just upptagen ur Mälarens vatten! Nu dröjer det inte så länge tills det blir en hel del aktivitet nere på båtklubben igen efter "vinterdvalan". Fritidsbåtarna får stanna uppe på land ett tag till, men ganska snart ska de ner i böljan den blå igen. En del behöver säkert se över sin båt innan dess.


Upptagning pågår, foto taget tidigare! (Klicka bilden större!)

Andra tolkningar hittar du här