Skyltval


Kanske dags för en lämplig skylt till Skyltsöndag?
Vi lämnar snart år 2012 bakom oss och välkomnar det nya året!
Med tanke på detta så kan det kanske passa med dels en gammal skylt och så en färskare!

Jag tar två olika skyltar på C denna gång, faktiskt först en skylt som inte längre riktigt gäller!
Så är det med denna orienteringsskylt över Campus Konradsberg! Universitetet har flyttat ut sin verksamhet till Frescati och Konradsberg-området har fått olika "nya gäster" i flera av byggnaderna i området och fler är på väg dit. Namnet Campus gäller inte på samma sätt som när Lärarhögskolan tidigare låg här och fyllde många av byggnaderna med föreläsningssalar och lektionssalar.
 
 
Många olika bokstäver på den gråa skylten och även lite klotter!
 
 
Så en helt annan typ av skylt.
En annan skylt också på C, rörliga skyltar för matställen i närheten. Undrar om dessa skyltar lockar nya matgäster, antar att de gör det för annars skulle väl ingen knalla runt med skyltarna på sig?
Finns en del som står och går runt med dessa skyltar på olika ställen i centrala Stockholm.
De här två stod nära en snabbmatkedja och erbjöd lite andra matalternativ än hamburgare på sina skyltar!
 
 
Två olika restauranger i närheten lockar med lite olika pris- och matförslag.
 

Tycker att denna Skyltsöndag är en trevlig idé som Pumita startat och som några andra bloggare nappat på.

Precis som ett annat fototema, fönstertemat som Susanne håller i, som jag också tycker om och trivs med. Det är riktigt kul att delta!

Ofta kan jag efter att jag redan valt foto till något tema hitta bilder som skulle kunna fungera lika bra eller ännu bättre. Mina bildval är inte alltid så där optimala, kan jag tycka. Finns en del som väljer mycket snygga foton att presentera till temat, ibland häpnar jag över alla fina foton.

Då har jag själv ännu inte hoppat på Instagram-vågen, ser ingen direkt anledning att göra det heller. Många bilder blir det onekligen ändå.

Passar på att önska dig Gott nytt år! :-)
 
 

Samarbete


Samarbete behövs verkligen när man är sittande publik på Stadsteaterns Soppteater. Kom att tänka på det nu när jag besökte Soppteatern. Lustigt nog är samarbete också temat som Sinneskatten (hon håller i Tema fredag) kommer med denna årets sista fredag!

Stockholms Stadsteater tar en liten paus i programmet nu under januari. (Undrar om de kanske ska spela in nya radioprogram av "På Minuten", de har använt lokalen till det tidigare. Här har jag skrivit lite om "På Minuten" i ett äldre inlägg.)
 
Deras Soppteaterföreställningar blir ofta utsålda och jag kan verkligen intyga att det är trevligt att bli underhållen en timme under lunchen och samtidigt njuta av en ofta matig soppa. Som publik sitter man fyra personer kring ett litet cafébord, det är begränsat med utrymme på det runda bordet. Ganska trångt är det också mellan borden i salongen också. Det må vara lite trångt, men samtidigt mysigt och trivsamt. :-)

 
Några i publiken har redan börjat smaka på löksoppan, som var dagens soppa.
 
Det blir gärna lite småprat med de andra kring bordet och samarbete med bordsgrannarna underlättar mycket när man är en del av publiken. Soppmenyn varierar, olika soppor är det vid varje teaterföreställning, kolla vilken soppa som erbjuds i programmet.
 
Har du tittat in här på min blogg tidigare?
Då kanske du vet att jag skrivit en del om några olika föreställningar som jag sett på Klara Soppteater, både den här Soppteatern och det här musikaliska gästspelet kan du läsa om du vill. Det har blivit en del olika lunchsoppor under åren. :-)
 
 
De fyra "tomtarna" tar emot våra varma applåder.
 
En del föreställningar/pjäser lämnar djupare intryck, men det kan ibland vara mer lättsam underhållning.
Den här gången var det en mer roande Soppteaterföreställning, "Jämt skägg" hette denna småroliga saga i för säsongen passande tomtemiljö. Tomas Bolme spelade tomtefar och Stina Rautelin var tomtemor. Flera lustiga repliker hann levereras, tomtenissarna gick i strejk och skapade problem med julklappsleveranserna. Det är bara 13 procent som tror på tomten enligt någon undersökning, men det är ändå betydligt fler än de som tror på vissa av våra politiska partier! En del julklappsrim ihop med förändrade julsånger och även lite rap-musik och en del av våra kända rikspolitiker nämndes även om deras namn förändrats lite... som Renfält och Skägglund.
 
Stadsteaterns hemsida finner du Klara Soppteater och där kan du klicka fram deras kommande program. Där kan man även få se kommande soppmenyn.
 
 
Mitt foto ger en liten uppfattning om hur publiken sitter under föreställningen.
 
Visar ett foto till ut över salongen, efter föreställningen satt ganska många i publiken kvar och tog det lugnt och pratade vidare. Vanliga vardagar brukar de flesta bege sig tillbaka till sina arbeten eller uträtta andra ärenden efter föreställningen och salongen töms fort på dagens lunchpublik.
Kanske var det få som ville ut till de hala vintergatorna? Det verkar inte som snösvängen samarbetar på bästa sätt i kommunen, för så här dåligt plogat i Aspudden var det länge sedan det var. Halt är det, men det är en annan historia. Kolla gärna in andra samarbeten också!
 
 
Andra tolkningar på samarbete hittar du här hos Sinneskatten!