Fruktigt


Så är Susanne tillbaka med sitt fönstertema efter några semesterveckor. Trevligt att kunna få nya teman igen, välkommen tillbaka Susanne! Meteorologerna på tv har visat många solar på väderkartorna nere över Medelhavet och även Italien verkar ha haft fint väder. Den här etthundranittioförsta omgången har hon valt temat "fruktigt". Först läste jag fuktigt och det har det verkligen varit här idag, regnat hela dagen. Fruktigt är betydligt trevligare.
Läste i tidningen att det verkar bli en dålig äppelskörd detta år, i alla fall enligt odlare nere kring Kivik. Undrar om det beror på att sommaren började med mycket regn, det kanske påverkade blomningen? Hur som helst verkar det bli dåligt med svenskodlade äpplen, en skral skörd.
Så ta hand om dina äpplen om du har något äppelträd i trädgården. Trädgårdslös som jag är så ställs jag inför de bistra marknadskrafterna, om jag blir sugen på äpplen. Priset lär ju stiga i fruktdiskarna när tillgången är dålig. Men det finns så mycket annan frukt också att välja bland, även om ett äpple om dagen påstås hålla doktorn borta från magen.
Kanske finns det även äpplen i det fönster jag visar.
En hel del frukt finns det i alla fall (bland bakverken i fönstret). :-)

 
 
Knappast ett nyttigt fönster, men där finns en del frukt. Kanske finns det något bakverk som du tycker om i fönstret?
 
 
 
 
 

Prickigt


Fredag och Sinneskatten vill se något prickigt denna gång. Carina själv visar en prickig hund. Så varför inte visa en prickig häst?

 
 
 
Dalmatiner heter ju de prickiga hundarna, och jag vet att det finns flera speciella hästraser som är prickiga. Jag har för mig att det finns en speciell dansk hästras som är prickig. Fast jag vet inte vilken hästras den prickiga kusen på bilden tillhör.
Hoppas du får en trevlig helg. :-)
 
Vill du se fler prickiga bidrag kolla in Sinneskatten!