Texttriss.


Det finns mycket text omkring oss! Trisstemat denna vecka "Text i bild" är riktigt roligt. Ska bli riktigt skoj kolla på andra bidrag och se vad de valt för texter. Jag blandar och ger, bjuder på lite olika textfoton.
Först ett foto på min vinst i Melodikrysset, frukostbrickan som jag fått hem via posten. Att lösa Melodikrysset gör vi ofta, nästan varje lördag, det är trevligt och avkopplande. Brukar lämna in min lösning på krysset så det var skoj att vinna detta pris efter många års krysslösande.

Så en äldre blankett från den tiden när Posten hade egna kontor över hela vårt land och också hade bankverksamhet som kunde skötas på dessa postkontor. Måste erkänna att jag saknar dessa postkontor lite. Under flera år arbetade jag själv på det postkontor som fanns vid Slussen på Katarinavägen, med avgående brev och paket. På postkontoren kunde man göra många olika saker, en service som krymte när kontoren gjordes om och blev "kassaservice" och sedan helt försvann. Undrar varför det blev så?

Jag avslutar med ett färskt exempel på en typ av skyltar jag ser ganska ofta här i förorten.

Så får min triss bli denna gång, dessa olika "text i bild" blev det till slut.
Du får ha en skön fortsättning på helgen! :-)
Här finns många andra bidrag, 


Ståtligt.


Att finna ett ståtligt fönster som Susanne vill se denna vecka är kanske inte så svårt när man har nära in till storstaden Stockholm. Så tycker säkert en del fönsterdeltagare som letar i sina fotoarkiv efter lämpligt fönster. Må vara sant, men ibland går det lite trögt med fotograferandet. ;-)
Ser att många redan lämnat in sina ståtliga fönster så jag kikar runt lite bland fönstren och bestämmer mig så för mitt eget fönsterbidrag. Inte helt lätt, men det ligger ju en del i betraktarens ögon också. Här kommer det!

Jag väljer fönster i en speciell byggnad, Sagerska palatset. Sveriges svar på brittiska "10 Downing Street" skulle man kunna uttrycka sig. Stadsministerns bostad/residens ligger blott ett stenkast från Riksdagshuset.Fönster i Sagerska palatset som är snyggt inramat, ståtligt.


Annan vinkel så syns burspråket tydligare.


Klicka bilden större!
Här bland kommentarerna finns fler bidrag till