Dags för vårstädning!

Idag har det varit en ruskig dag. Vårvädret har kommit av sig och det är runt noll.


Lätt snöfall halva dagen. Tur det smälte bort fort lika fort det kom...

När jag stod vid spisen och precis börjat steka bacon i en stekpanna och knäckt ett par ägg i en annan gick strömmen. Först trodde jag det var en propp som gick, men rätt snabbt förstod jag att det var större. Ingen källa till information heller. För även om min dator fungerar med batteri flera timmar så kräver bredbandet el för att fungera, så www var stendött! Ingen transistorradio heller att lyssna på Radio Stockholm i.
Fick ge mig ut i det dystra vädret för att skaffa mig lite information. Trist att lämna påbörjad sen lunch på spisen, men vad skulle jag göra. Visst, spisplattorna stängde jag av (självklart, jag vill inte orsaka någon brand).

Elavbrottet var rätt stort, kolla notisen här i DN.

På 50-talet körde en buss in i en kiosk på Sparbanksvägen. Då gick också många ut för att ta in lite information.
Vore jätteroligt om någon har information om denna olycka och vill skriva en kommentar här under, fast jag vet, det var länge sedan.


Härligt foto från strax efter olyckan. Känner du igen backen? På toppen ligger Medborgarhuset och gamla posten och Hägerstensåsens skola. Antar att barnen kommer därifrån. Kolla in skolväskorna!


Denna trevliga publikation fick jag nyligen i brevlådan.




Roligt att författaren Kjell Johansson skriver i Hembygdsföreningens årsskrift.

Till höger i bloggen finns en länk till Hägerstens Hembygdsförening om du vill få tag i skriften "Minnen från Hägersten IV" eller bli medlem och stötta föreningen. Jag blev själv sugen på att bli mer aktiv i den föreningen eller kanske i "Kultur i Aspudden. Föreningslivet numera verkar leva en tynande tillvaro, en trend i tiden?

Det är dags nu till helgen!


Själv står jag över denna gång, men affischen lovade jag göra så...

Nu vill jag att våren ska komma på allvar. I väntan på vårvärmen och att gatorna blir sopade så det går att cykla utan att halka omkull i kurvorna så tänker jag fixa till min blogg lite, ändra utseende och annat.
Ni lär märka förändringarna vart efter. Kanske märker du något redan nu?


Det blev ägg & bacon till slut.

Ja just det. Strömmen kom tillbaka efter någon dryg timme och jag fick mina ägg och bacon till slut.
Och svenska landslaget i fotboll lyckades vinna ikväll mot Moldavien med 2-1 på Råsunda. Inte bara Zlatan utan alla såg ut som de rökte på plan. Men kortbyxor hade de på sig i kylan, burr.
Erik

Kommentarer:

1 ElStiffo:

Men Erik, kommer du inte ihåg från dina tidigare vårar att det är just så här våren är?

2 Yasmine:

Var med i dagens film eller dagens låt och vinn en länkning :)

Om du är med i båda så får du större chans att vinna :)

3 Erik "Semlan":

Ha ha, ElStiffo. Visst minns jag men det hindrar mig inte ett dugg!

Just denna tisdag blev plötsligt ganska händelserik. Premiär att få strömlös spis så där i matlagningen! Kanske skulle köpa ett "stormkök" så kan jag fixa maten klar på balkongen om det kniper...

Ha en bra onsdag ElStiffo.

Kommentera här: