Gillar foto.


Några nya foton, två syns här under i inlägget.

Denna vecka vill Birgitta som håller i Onsdagstema att vi ska visa att vi gillar fotografering. Hon skriver så här:
- Dagarna springer iväg och det kan jag nog tacka en ständig följeslagare för - nämligen min kamera som ger alla dessa FOTO att jobba vidare med. Ett underbart intresse att ha och uppleva. Aldrig kommer man att bli fullärd men förhoppningsvis bättre och bättre. Tokig som jag är skapade jag en grupp på facebook för oss FOTO-nördar. Gissa vad den heter?! Just det FOTO! Glöm inte att gå in på sidan och klicka på gilla-knappen!
Gilla FOTO! Hur tolkar ni det?
-
Jag gillar också foto!Ibland ser jag ett motiv helt plötsligt där jag rör mig i vardagen. Då är jag glad att jag nästan alltid har en liten digital "Canon Powershot" med mig. Den är min vän och följeslagare, utan att skrika ut fotograf som en större systemkamera gör. Jag vet inte ens om jag vill kalla mig fotograf, jag är en glad amatör som ständigt är nyfiken och vill lära mig mer om och kring foto, försöker ta bättre bilder.

Ibland letar jag motiv, ger mig ut på en fotopromenad. Extra kul blir det när jag gör det tillsammans med en kompis. Men ibland kommer motiven plötsligt till mig. Jag ser något på stan eller jag tar några bilder där jag för stunden befinner mig. Det är så enkelt med min lilla digitala kamera (även om den ju också har begränsningar).
När jag senare sitter vid datorn och kollar igenom mina nytagna foton blir jag glad om där finns ett eller två foton som jag tycker är riktigt bra (av kanske totalt femtio eller hundra foton). Ett foto som ger mig en upplevelse, ett foto som förmedlar något.

Efterbearbetningen av mina bilder är också en rolig del. En slarvigt sned horisontlinje irriterar mig, den rätar jag upp. Jag tycker att en sned horisont kan förstöra mitt intryck av ett annars snyggt foto. Att i behandlingen kunna bestämma bildens storlek och ändra även annat i bilden ger en frihet som jag gillar. En från början bra bild kan bli lite bättre. Ibland är det riktigt roligt att sitta vid datorn och "jobba" med en bild.
Fotograferandet är ett bildmedia som ibland ger mig lyckorus precis som när jag ritar i mitt skissblock och blir nöjd med resultatet. Att försöka ta några foton när jag är på en resa som är mer än bara ren dokumetation av resan, inte bara ta foton på sevärdheterna är något som kommer mer och mer. Där har jag märkt en utveckling i mitt eget fototgraferande. :-)

Att betrakta foton (av bildkonstnärer) kan också vara roligt tycker jag. Brukar du besöka fotoutställningar?


Stressade storstadsben (tog många foton innan jag var nöjd).


Jag gillar foto!


Andra tolkningar här,

Dags för vårstädning!

Idag har det varit en ruskig dag. Vårvädret har kommit av sig och det är runt noll.


Lätt snöfall halva dagen. Tur det smälte bort fort lika fort det kom...

När jag stod vid spisen och precis börjat steka bacon i en stekpanna och knäckt ett par ägg i en annan gick strömmen. Först trodde jag det var en propp som gick, men rätt snabbt förstod jag att det var större. Ingen källa till information heller. För även om min dator fungerar med batteri flera timmar så kräver bredbandet el för att fungera, så www var stendött! Ingen transistorradio heller att lyssna på Radio Stockholm i.
Fick ge mig ut i det dystra vädret för att skaffa mig lite information. Trist att lämna påbörjad sen lunch på spisen, men vad skulle jag göra. Visst, spisplattorna stängde jag av (självklart, jag vill inte orsaka någon brand).

Elavbrottet var rätt stort, kolla notisen här i DN.

På 50-talet körde en buss in i en kiosk på Sparbanksvägen. Då gick också många ut för att ta in lite information.
Vore jätteroligt om någon har information om denna olycka och vill skriva en kommentar här under, fast jag vet, det var länge sedan.


Härligt foto från strax efter olyckan. Känner du igen backen? På toppen ligger Medborgarhuset och gamla posten och Hägerstensåsens skola. Antar att barnen kommer därifrån. Kolla in skolväskorna!


Denna trevliga publikation fick jag nyligen i brevlådan.
Roligt att författaren Kjell Johansson skriver i Hembygdsföreningens årsskrift.

Till höger i bloggen finns en länk till Hägerstens Hembygdsförening om du vill få tag i skriften "Minnen från Hägersten IV" eller bli medlem och stötta föreningen. Jag blev själv sugen på att bli mer aktiv i den föreningen eller kanske i "Kultur i Aspudden. Föreningslivet numera verkar leva en tynande tillvaro, en trend i tiden?

Det är dags nu till helgen!


Själv står jag över denna gång, men affischen lovade jag göra så...

Nu vill jag att våren ska komma på allvar. I väntan på vårvärmen och att gatorna blir sopade så det går att cykla utan att halka omkull i kurvorna så tänker jag fixa till min blogg lite, ändra utseende och annat.
Ni lär märka förändringarna vart efter. Kanske märker du något redan nu?


Det blev ägg & bacon till slut.

Ja just det. Strömmen kom tillbaka efter någon dryg timme och jag fick mina ägg och bacon till slut.
Och svenska landslaget i fotboll lyckades vinna ikväll mot Moldavien med 2-1 på Råsunda. Inte bara Zlatan utan alla såg ut som de rökte på plan. Men kortbyxor hade de på sig i kylan, burr.