Musikaliskt väder.


Jag tycker sommaren i det stora hela har varit fin, så här långt!
Ganska ofta har det utlovats regn och sedan har det inte kommit något regn. Jag blir inte ledsen för det. :-)
Men gräsmattorna börjar se vissna ut...

Börjar ganska givet... eller hur (om du känner till mig lite)? "Good Day Sunshine".Vill du ha en till med "Fab Four", så klicka här och njut. :-)

Varför inte köra vidare med en annan goding? (Bara att njuta Olle!)Cream - "Sunshine Of Your Love"

Helt klart en dunderlåt! Härlig upptagning, bara att klicka större och njuta igen och igen. :-)


Bidrar med en "egen" kvällssol från igår.

Perfekt tillfälle att bryta med lite ambient, varför inte John Murphy. Jo det duger gott tycker jag. "Sunshine" är låttiteln (med pretentiös (?) underrubrik - Adagio in D Minor).Äsch, tillbaka till 60-talet och Donovan med "Sunshine Superman"
Om du undrar varför dessa bilder på Sue Lyon visas så var det Donovans tjej då, i mitten av 60-talet. Hon spelade huvudrollen i Kubricks film "Lolita" där även James Mason var med.Så till Aqualung och låten "Brighter Than Sunshine". Han som kallar sig Aqualung heter Ric Hayman. En skön kille, lite chill... finns lite i låten som påminner om Beatles musik, kanske är det stråkarna?Kanske känner du igen låten, det var nästan en hit för två, tre år sedan eller var det för fyra år sedan?


Solen som speglar sig i Vintervikens vatten.

Avslutar med en duktig musiker Raul Midon.
Han har ett handikapp som inte hindrar honom alls i musicerandet (kanske anar du vilket?).
Här framför han låten "Sunshine" i en liveupptagning.Så blir det denna gång, blandar gammalt med nytt. Solskenet fortsätter. Kanske hittar du något som passar dina öron? Dags att njuta av en söndagspromenad. Vi hörs!


Andra väderrapporter finns här, 


Nästan en helkväll, Vinterviken.Före föreställningen, bakom scen nere i Vinterviken. Ljudteknikern vinkar.

Ja, föreställningen med Anna Pettersson heter så, "Nästan en helkväll". Var nere i Vinterviken och såg Parkteaterföreställningen igår kväll.
Hon har skrivit själv. En blandning av några väldigt olika monologavsnitt och så lite musiknummer.


Publiken börjar samlas en stund innan föreställningen.

De tre musikerna Alexander Schmidt (piano), Andreas Lundhäll (bas) och Fredrik Myhr (trummor) var helt klart en resurs som inte Anna utnyttjade i föreställningen. Ganska ofta fanns de där i bakgrunden och bidrog med lite "musak" till Annas monologer. Vid några tillfällen så förenades alla fyra i något sångnummer. Jag tycker nog hon skulle ha sjungit mer och ersatt en del monolog (som inte alltid var så välskrivet) med musik istället.


Från vänster; Alexander, Fredrik, Anna och Andreas.

Jag gillade verkligen den "välstoppade" sången fullproppad med låttitlar och enstaka refrängrader. Ett roligt nummer! Anna var duktig som sångerska, det numret var rena tungvrickningen och hon klarade det galant.
Det fanns även monologavsnitt som var riktigt roliga. Hon var lite surrealistisk ibland, vi gjorde till exempel ett besök ner i helvetet. Vid ett annat tillfälle tog hon upp genusfrågorna (jag skrattade gott).


Extranumret var lite fräckt, jo det hänger löskukar i paraplyet.

Eller vad tycks om vällingvaskning? Hon tog en vällingflaska och istället för att mata sitt barn i en barnvagn så hällde hon ut vällingen, vaskade den! Något för alla "latteföräldrar" att ta efter kanske? Det finns gott om nyblivna föräldrar i området. Vid ett annat tillfälle gav hon sitt barn en snaps och en cigarett! Det gick nästan ett sus genom publiken. Barnvagnen innehöll också hennes mamma i ett annat avsnitt.
Eller när hon berättar om teaterhögskoleutbildningen och dåvarande rektorn Keve Hjelm. Hon upplevde det som Keve verkligen såg eleverna, han var uppmärksam på vad eleverna gjorde. Detta var något hon gärna kunde berättat mer om, tycker jag, vi vet så lite om Keve Hjelm.
Det spretade väldigt. Jag tror hon skulle strukit en del och gjort mer av annat (som sångnummer).


Hade med lite eget ätbart, men det fanns försäljning i samband med Parkteatern.

Innan föreställningen så tänkte jag också på själva kringarbetet. Parkteatern som fenomen är unikt och förträffligt. I Vinterviken har Parkteatern en tillfällig scen på gräsplan. Så bänkarna och till det ljud och ljus. Där fanns också försäljning av lite mat och dryck, även godis.

Publiken blev rätt stor, många satt i gräset. Detta var andra kvällen nere i Vinterviken. Som så många dagar förr, regnmolnen som började komma skingrade sig och det blev en fin kväll.


De flesta verkade nöjda med föreställningen.


På väg hemåt kunde man kolla in lite konst.

Bonus var en "konstbuss" som visade upp lite konst. Trevligt med annat än ren underhållning. Ett intressant initiativ, jag undrar hur mycket konst som säljs på detta sätt?
Nu i helgen spelar Anna Pettersson sin föreställning på Djurgården, "Under Eken/Galärparken".
Med tanke på att det bara kostar din tid så är det väl värt ett besök om du är i närheten!

Flytande fönster.


Susanne låter oss välja fritt bland våra fönster...

Jag hämtar mitt fönster från ett skepp denna gång.
Ett segelskepp som nyligen besökte huvudstaden. Den originaltrogna, seglingsdugliga kopian på HMS Bounty som seglat över Atlanten med stjärnorna och sextant som navigeringshjälp, precis som förr i tiden.


En bild på skeppsklockan ombord på HMS Bounty.

Så över till själva fönstret.


Kaptenens sidofönster till sin salong.

Du kan se mer skeppsfönster i ett annat av mina inlägg!

TV4 passade på att hälsa på ombord och då berättar dagens kapten Robin Walbridge lite om hur det var ombord och du får se insidan av fönstret. Kolla här på ett klipp! Finns fler klipp från besöket.

Finns också flera som skrivit om besöket, som Båtsidan, kolla här.


Du vill säkert se helt andra fönster?

Då kan du kolla bland kommentarerna hos Susanne här