Glittrande is.


Vatten rör sig under isen.Nedanför Sjöberget går det att finna glittrande is. Men det är inte isen på Mälaren, utan isen på berget som ger glittret. Det rinner smältvatten innanför islagret. Det verkar som att vintern så smått börjar ge sig. När solen skiner verkar snön krympa lite, men fortfarande är det kallt på nätterna.

Blöt ingång.

Undrar om SL alls bryr sig om sina resenärer? Ingången till tunnelbanan i Örnsberg är minst sagt blöt. Ska det vara på det här viset? Det tycker inte jag. Ta hit någon/några anställda och ta bort snöslask och vatten!


Inte trevligt alls att kliva in i tunnelbanehallen i Örnsberg. Skärpning SL!Foto nr 49/365. (På temalistan är det foto nr 112 - ingång.)

Olof Palme.Idag för 25 år sedan skedde mordet på Olof Palme. Händelsen som för alltid kom att ändra Sverige på många sätt och vårt eget sätt att se på omvärlden. På platsen där mordet skedde finns en minnestext på trottoaren.


Kanske har du passerat där på Sveavägen och sett metallplattan i trottoaren?På lördagen 1 mars -86 gav vi oss iväg på en fest som varit planerad ett bra tag. Alla kom, men festen blev inte riktigt som det var tänkt. Det blev mycket politiskt prat på den festen och mycket funderingar kring mordet på Olof Palme. Vi var nog alla lite chockade över det som hänt. Vår stadsminister var mördad. Vad skulle nu hända? Då trodde jag att snart skulle de lösa mordet. Så fel jag fick, efter 25 år har vi fortfarande inte fällt den som mördade Palme. Tveksamt till om mordet någonsin kommer att lösas. Nu har det gått för lång tid.


Olof Palme med en ung Anna Lindh.

Här ett litet klipp med Olof Palme.