Hjälpsändning stoppad!

Dror Feiler är en musiker och konstnär som jag respekterar. Redan för många år sedan var det på Fylkingen som jag stötte på honom efter en improviserad och "bullrig" konsert. Han var nöjd med spelningen efteråt. Skärpan fanns där redan då, men sedan dess har Feiler skapat rubriker många gånger.

          
           Kanske kommer du ihåg denna installation från vintern 2004?

Nu senast är Dror Feiler en av svenskarna ombord på ett av fartygen i konvojen med förnödenheter, "Ship to Gaza". Ombord fanns bland annat rullstolar och förnödenheter och bland de civila elva svenskar. Humanitär hjälp till palestinerna, helt fredligt.

             
           Ett av de fredliga fartygen som stoppats.

Nu har israelerna stoppat de fredliga fartygen och under stormningen/attacken dödat minst nio personer.
Fredliga civila ombord på fartygen har blivit brutalt mördade.
Jag blir förbannad! Arg och förbannad. Det finns inget försvar till israelernas hemska betéende, sluta med den inhumana blockaden av Gazaremsan. Sluta mörda oskyldiga människor!
En annan artikel från Aftonbladet och en engelskspråkig här från Australien. Det känns som att detta kan vara starten på något större fördömande mot Israels agerande, både mot deras brutala agerande mot fredliga "Ship to Gaza" och mot hela deras plågande av palestinska folket som är instängda i Gaza utan förnödenheter, mediciner och sjukvårdsmaterial m.m. Den blockaden har pågått länge nu Israel, sluta plåga oskyldiga människor! 

 
Fraktfartyg som israelerna stoppat.

Det finns inget försvar, inga ursäkter att döda människor som bara vill hjälpa andra människor i sann humanitär anda.
Henning Mankell och Dror Feiler är två som var med ombord. Ingen vet hur de mår efter israelernas piratattack! Läs mer här

Nu måndag eftermiddag 31 maj sker demonstrationer mot israelernas illdåd på flera ställen, en demonstrationSergels torg startar kl. 18.00.
  
 
(Foton lånade från nätet.)

Bara några frågor...

Varför heter det skumbad? Man badar ju inte i skum.
Det är ju bara skum på ytan, i övrigt samma vanliga vatten i badkaret.
(Men det är väldigt skönt och mysigt och så blir man så len och luktar gott efteråt.)

- - -

Om man är med i en lek (tänker på Eurovision Song Contest) så får man leken tåla eller hur?
Om man sedan inte vinner, eller går vidare i leken, tjaa det är som det är. Rubrikerna i kvällspressen om att avsätta SVT-folk och bojkotta musiktävlingen och kommentarer från svenskar som tycker att vi inte ska fortsätta tävla, bara för att det gick som det gick i Oslo, är inte det bra barnsligt?

- - -


Kan inte låta bli att undra över de målade plankändarna och att även byggnadsställningarna blivit målade. Varför har de gjort så här? Måste byggnadsställningar numera ha färgkoder?

- - - 

Har skalat och hackat många lökar i mina dar. Varför dyker det alltid upp tårar under detta köksarbete? Tycker jag skulle blivit van efter alla lökar. Kan man inte förädla lökarna så att just det där som utsöndras när man hackar lök skulle försvinna. Då slapp jag stå där och grina.

- - -

Var det rätt låt som vann Eurovision Song Contest?