Fönster 78: gult.

Södermalm finns en hel del gamla fina kulturhus. Över lag är de fint renoverade och välmående. Uppe på Mariaberget nära Slussen fann jag ett litet hus med gulaktiga fönsterluckor när jag nyligen passerade förbi en solig eftermiddag. Tursamt att jag förevigade fönstren... med tanke på temat.


Äldre fönsterluckor som fått en gulbrun färgstrykning.

Kvarteret precis bakom det lilla huset ligger Brännkyrkagatan som fortfarande har kvar de gamla kullerstenarna på delar av gatan. Passar på att visa en gatumiljö som varit sig ganska lik sedan en del av trähusen byttes till stenhus på 1700-talet. I Mariakvarteren finns det gott om konstgallerier, jag passade på att kika in i ett par denna eftermiddag. Blev bjuden på vitt vin och tilltugg på ett galleri som just öppnat utställning med någon ny konstnär på väggarna. Ett trevligt stopp på hemvägen, även om jag inte gillade konsten så mycket.

  
De roliga ljusreflexerna på kullerstenarna fick mig att ta fram kameran.


Andra gula fönster här,

Erik

Kommentarer:

1 Susanne:

Vackra vårliga foton du visar. I alla fall får jag känslan av vår när jag tittar på dina bilder där solen strålar och ger långa skuggor och varmt ljus. Kullerstensbildens låga vinkel gillar jag.

2 Pumita:

Visst är det vår i bilderna som Sassa skriver. Där skulle jag vilja bo, bakom de där vackra fönstren alltså.

3 Mariann L:

Så vackra fönster!

Kommentera här: