Tema fredag - längtan

Längtan finns ofta där. Längtan efter en resa till värmen, längtan efter en skön slappardag med en bok och som  middag köppizza eller thaiwok, eller bara längtan efter en kram. Men jag väljer inte bild efter egen önskan.
Jag vänder lite på temat och tänker mig att mannen/vissångaren på fotot måste längta efter en större publik.Stötte på denna trubadur ute på Klubbensborg café och vi var bara tre, fem själar som utgjorde trubadurens publik. Han längtade säkert efter mer publik och större applåder.
Troligen lite sent inlämnat, inser jag nu mitt i natten, men jag kör på ändå! Friskt vågat...

Mitt bidrag till detta nya tema som sinneskatten startat Tema fredag

Veckans fönster 56 - orange

Inte lätt denna vecka, med veckans fönster nr 56 (lustigt!).
Så här natten mot lördag tar jag till ett stadsfoto med färgglada husfärger. Kan inte finna ett orange fönster, om inte detta duger. Välj vänster eller mitt i, det till höger är i skuggan och mer rött. Jag tager vad jag haver...
(Var faktiskt inne på att lägga en apelsin i ett fönster och fota det. ;-O )Fler fönster hittar du här,

Soppa och finanskris

Stadsteatern bank heter en revy som spelas på Klara Soppteater. Jag och I såg den "dan före den dan", fredag 30 oktober. Lite som förfirande, vi brukar alltid bjuda varandra på någon teaterupplevelse, må så vara krogshow eller seriös Dramatenföreställning, i samband med våra födelsedagar. Denna gång blev det en soppteater ;-) 

                     

Hela föreställningen/revyn andades 70-tal då Klarateatern var vass och politisk, då bland andra Suzanne Osten och M. Garpe skrev och regisserade på Klara. Inte riktigt samma vassa udd nu som förr, men så är det också en revy vi bjuds på på Klara Soppteater. De fyra skådisarna delar på scen, även om Iwa Boman och Jacob Nordenson hade lite mer av timmen än Tina Råborg och Shebly Niavarani. Men en klart underhållande timme. Mycket sång och musik och en del fyndiga idéer, som en scen där Tina spelade Stefan Fölster som förtvivlat försökte hindra toppcheferna från att lämna landet (eftersom de inte får tillräckligt höga bonusar) medan Jacob som reporter följer händelseförloppet.

  
Jacob överst på backarna (svårt med skärpan utan blixt).

Mycket musik och sång där Iwa spelade piano, Jacob gitarr och musikern Erik Petersen ofta bidrog med dragspel och de andra två med slagverk. Ett smått magiskt nummer mitt i föreställningen var när musikern Erik bar fram en bricka vinglas och började spela på glasen, skirt och mycket vackert. Alla glas försedda med olika mängd vatten för att skapa en snygg skala. I ett par minuter stod tiden stilla, magiskt.
Rena buskisen blev det med mc-gänget Laglydos (här påminde Jacob om sin roll i Pistvakt, fast med läderväst), och ett längre musiknummer handlade om systrarna Spara och Slösa och deras nya syskon Snåla och Låna. Det märks att skådespelarna trivdes på scen och publiken köpte föreställningen med hull och hår, även jag och I. Ännu en prisvärd "kultursoppa". 


Iwa Boman, Jacob Nordenson, Tina Råborg och Shebly Niavarani tackar för applåderna.

Föreställningen avslutades med en låt skriven av Ronny Eriksson, "Marknadsvisa". I sammanhanget passar jag på att visa mitt hittills enda bidrag på YouTube, Euskefeurat framför låten Apparata på Scalateatern i Stockholm. Snart dags för ett besök på Scala igen...


              
Går du in på YouTube kan du kolla i HQ, se länken http://www.youtube.com/watch?v=U_fGVnq6cPs 

           Lite produktionsfakta: