Veckans fönster nr 37

Instängt, det är fönstertemat denna vecka. Känner ett starkt behov att berätta något som var lite kusligt. I en skola nära där jag bor fanns en datasal, som tyvärr låg på botenvåningen. Datasalar kan inte klara sig "obesudlade" utan galler för fönstren, för då kommer klåfingriga och tar med sig dessa avancerade räknemaskiner.


Veckans fönster med galler.

Inne i datasalen märkte jag att gallren inte gick att få upp. Om det började brinna utanför datasalsdörren skulle kan vara instängd. Kontakt togs med skolledningen, men det tog lång tid innan det blev ordning på fönstren. Det kostar pengar att göra om de där gallerfönstren och pengar är det ofta inte gott om i skolvärlden. Som tur var blev det inget skarpt läge, med eldsvåda i korridoren utanför. Det kunde ha slutat väldigt illa. Datasalen flyttade senare upp i skolhusen och under en tid var salen lärarrum, fortfarande med fönster som inte gick att få upp. Hoppas och tror att det löste sig till slut?!
Samma tur hade inte en simkompis när bottengaller i en bassäng var fastskruvade (!), men det är en annan historia.

Här finns andra gallerfönster
Erik

Kommentarer:

1 Fia:

Fy, vilken otäck fälla det skulle kunna bli i händelse av brand. I vår datasal bryts strömmen när gallren är stängda och låsta, så det måste alltid finnas ett upplåst galler som fri utrymningsväg så fort man ska använda salen/datorerna.

2 Erik:

Smart lösning! Ja, jag hoppas det löste sig senare... även i denna skola.

3 Marie Carpe Diem:

Riktigt ruggigt. Tur at det upptäcktes.

4 Amanda:

Här är det en fråga ... Är man utestängt eller instängd? Hur i herrans namn kan man lägga datasalen i bottenvåningen och sedan stänga in eleverna. Jag tror inte att brandmyndigheten skulle godkänna fängelset. Som förälder skulle jag leva rövare. Otroligt att ingen reagerar. Ett bra foto på instängd. /Amanda

5 Thorgun:

Bra foto, men framför allt bra historia. Det finns säkert fler liknande ställen här och var, och du har kanske väckt någon som säger till.

6 Susanne:

Som f.d. lärare vet jag hur noga det är med nödutgångar. Man måste helt enkelt komma ut om det händer något. Och det gäller ju även på andra våningen, så jag undrar lite över lösningen

Kommentera här: