Veckans fönster 42 - rött

Susanne har ett rött fönster denna vecka. Jag letar runt och finner ett som jag tycker passar ganska bra. Tegelrött brukar det heta och här har delar av husfasaden fått behandling som gör ytan ännu rödare. Det gamla huset finns på Södermalm. Nu ska jag själv ut på en promenad i solen, kameran får följa med...




Mitt fönsterbidrag, fler finns här  

Angående en ljummen i gräset igår, det var modern dansmusik, dj:s som skapade grooves och fick säkert publiken att dansa. Jag kände inte för det, så jag hörde lite på avstånd och njöt av ett kortare fyrverkeri. Det räckte bra så.

                     
                      En majad stång som blivit kvar efter Midsommarfirandet vid fiket i Vinterviken.
Tror promenaden styr åt annat håll idag, undrar om stången står kvar idag, efter allt dansande..?

Erik

Kommentarer:

1 Erika:

Det kanske börja grönska det som är virat runtomkring stången,om den få stå där i lite regn och blandat med sol.:)



Kanske jag hade platsat i veckans fönster med tanke på bilden jag har till dagens inlägg. Ganska ovanlig fönster du visar, först det som ramar in själva fönstret, sedan alla de små inuti. Originellt verkligen.



Här har vi fått regn och lite åska om än på avstånd denna lördag. Regnet var betydligt mer än åskan, men det gör inget åska är inget för mig. Fy och usch!



Vinkelevink

2 annette:

Väldigt vackert fönster, så snygg inramning av det vackra teglet, tycker mycket om tegel, sedan är det ju lite kul med alla små rutor i olika storlekar.



Jättefint Val!!



Ha en skön kväll!



annette

3 Ninni/fotografia:

Ett fönster helt min smak! Så snyggt tegelarbete. Det vore roligt att få se såna dekorationer även på de hus som byggs idag.

4 Jah Hollis:

Snyggt fönster som det verkar vara nerlagt en väldig massa arbete på att få just så snyggt.

5 Susanne:

Jo, det var verkligen ett vackert tegelinramat fönster. Men fy för att putsa det. :) För visst är det en massa smådelar på det?

6 Erik:

Tack för kommentarerna! Det är inte som det ser ut. Eftersom fönstret sitter lågt på huset är det ett gallerförsett fönster, för att hålla tjuvarna borta. De yttersta fönsterdelarna är t o m förbommade på insidan! Ett problem som inte fanns när huset byggdes. Då var mitt mitt å ditt var ditt och dörrar behövdes ofta inte låsas... :-)

Kommentera här: