Lite insekter

I söndags ville Helena se insekter på denna veckas fototriss. Morsning! Verkligen en utmaning. Är det något jag nästan aldrig fotograferar så är det insekter. Så det har gett mig klara problem, därför har trissen dröjt. Att sedan insekterna verkar gömma sig när vädret är grått och blåsigt har inte underlättat fotograferandet.

                    


1. En besökare på balkongen, rätt ful rackare...2. Flög in häromkvällen och for runt taklampan och satt en stund på tv-rutan. Morgonen efter låg den bara där, stendöd. Jag la ut den på balkongen och kanske blev den fågelmat, på kvällen var den i alla fall borta.3. Kvällsfoto av fjäril. Ser lite luggsliten ut, har kanske haft en fajt med någon fågel.

Till slut blev det en triss även denna vecka.
Klicka på logon i början så lär du finna många andra insektsfotografer :-)

Inte bara självbetjäning

Många av Systembolagets butiker har gått över till självbetjäning. Men fortfarande finns den gamla sorten kvar, där man får handla över disk. Brukar besöka en sådan butik ute på landet.

                               

utsidan och på insidan, med den där lite obestämbara "spillt vin"-doften i luften...Så där över disk blir det nog mer av "det vanliga", inga udda infall. Kanske "en halv böj"?


Jakten på insekter för Fototrissen går vidare, gills spår av en insekt?
 
  ett spindelnät mellan blomlådorna på balkongen. Såg ingen spindel...

Kevin Borg, idol i Örnsberg.

Men...

                    

... är det inte Kevin Borg, Idolvinnaren som står där vid bardisken? Jodå, ett kändisbesök ute i Örnsberg!
En skön kille, glad och trevlig. Vi var några som charmades av honom och lite prat blev det också med idolen.
Flera ville ta foton och några autografer fick han skriva. Jag passade på att få autograf (till dottern) och ta ett bättre fotografi, allt medan han svarade på lite olika frågor från oss. Som att han ska spela musikal i höst på Göta Lejon. Kommer säkert att bli många utsålda föreställningar...Kevin, en kille som säkert kommer att fortsätta märkas i musikvärlden. Han har både en egen hemsida och en MySpace sida. Kanske något att kika på, för de som kanske inte känner igen namnet Kevin Borg (finns säkert en del som missat denna idol).